Mitt musikminne: Albatross

av | Jan 15, 2017 | Mitt musikminne, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.


Jag ska dela med mig av ett ganska bittert musikminne som utspelar sig på högstadiet. För mig en tid av rockstjärnedrömmar och elgitarr. Det var rock, 70-talsrock, hårdrock och all annan typ av rock som kom ur högtalarna. KISS var det coolaste som fanns och hade knuffat ner AC/DC från förstaplatsen även om det var dom som fick mig att spela gitarr från första början. Så blev det klart att KISS skulle göra sin första spelning på svensk mark på nästan 10 år, i Stockholm. Äntligen kunde jag sluta vara så otroligt avundsjuk på klasskompisen som hade sett dom som 5-åring. Jag och min vän Oscar köpte varsin biljett och tog tåget upp. Jag skulle få se bandet som jag tapetserat mina väggar med och vars gitarrsolon jag hade studerat in i det minsta.

Under konserten var jag i någon slags extas och ganska okritisk så minns därför inte så mycket. Det var inte heller det som skulle sätta sig starkast på minnet. Eftersom jag var en riktig nörd hade jag sett att dom skulle bo på Sheraton i Stockholm. Så dagen efter konserten gick vi dit och tänkte att vi kanske skulle få en glimt av dom. Och mycket riktigt, efter en stund började dom komma ut från hotellet, en efter en. Jag bestämde mig för att jag skulle ha Gene Simmons autograf och viftade och försökte visa mig så gott jag kunde. Han rörde sig mot mig, tog pennan ur min hand… Och skrev en autograf till en annan för att sedan lämna tillbaka pennan. Sedan gick han vidare in i bilen. Han ville väl inte skriva till en liten skitunge som jag. Jag var 14 år och hade blivit krossad av en av mina hjältar.

Nu har jag kommit över detta och tänkte vara lite nostalgisk i min lilla spellista. Här kommer ett gäng låtar jag har spelat mycket luftgitarr till. Och spelas någon av dessa låtar ute en sen kväll kommer garanterat luftgitarren fram igen.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This