Mitt musikminne: Agent Blå

av | Jun 4, 2017 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Är det lite självupptaget och hybrisvarning att skriva om sin egen spelning? Antagligen, ja, men vi gör det ändå.

Något som inte är en hemligt är att vi från första början hade som mål att ligga på skivbolaget som vi ligger på idag, Luxury. Vi hade lyckats få speltid på en spelning där den välkända Rasmus Hansén skulle kunna närvara. En spelning som skulle äga rum en varm sommardag på Bergrum 211, samma dag som vi släppte Strand på Soundcloud. Arvid tog även studenten denna dag och eftersom att han tog det här kanske lite väl seriöst så valde han att avstå nästan helt från att dricka den dagen då han blir så fasansfullt dålig på att spela trummor annars.

Dagen går och kvällen närmade sig. När vi sitter i logen, extremt nervösa och några av oss kanske något påverkade av vinet som stod på bordet kommer Rasmus in i rummet och stämningen blir något stämd. Han pratar med lite annat folk och vänder sig sedan om för att säga: ”Fan va bra den där singeln var som ni släppte”. Nervositeten blev inte bättre av detta men vi är hyfsat säkra på att i alla fall någon av oss lyckades klämma in ett väldigt försiktigt och osäkert ”tack”. 

Spelningen kändes helt fantastisk. Folk stod framme vid scenkanten, hoppade och skrek. Längst bak stod Rasmus Hansen tillsammans med Hugo Randulv och de ser båda väldigt belåtna ut. Vi körde fyra låtar och avslutade med den nysläppta singeln Strand och vi har nog aldrig känt oss och kommer nog aldrig att känna oss så bra igen. Vi har dock vid senare tillfällen fått se videos från denna spelning med just denna låten. Hur det egentligen lät och såg ut kan vi nog lämna osagt.

Efter denna spelning skickar han ett meddelande till vår Facebooksida som lyder: ”ni är 5/5.” Det tar två dagar och då skriver han att han tyckte att vi var helt brutalt bra och frågade ifall vi ville signa med honom. 

Hur denna historia knyter ihop med tillhörande spellista är väldigt oklart, men den är i alla fall väldigt bra.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This