Mitt musikmine: ViVii

av | Nov 18, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Vi har en minst sagt stormig relation till moder jord. Hon ger oss alltid trubbel med väderlekarna.. Vi var därför inte förvånade att det började regna och storma rejält när vi gled in i Hamburg. Precis som i en dålig film. Eftersom vår första spelning var utomhus, var vi inställda på inställd konsert. En kvart kvar innan gig lugnar sig vädret och när vi går på scen så spricker himlen upp och solen strålar smärtsamt vackert igenom de mörka molnen, asså precis som i en dålig film…

Resten utav vår vistelse i Tyskland var klätt i ett rosa psykedeliskt skimmer med ljuvligt doftande blommor. Vi möttes av några glada tyskar men också av några sura.

När stämningen var som bäst var det dags att återvända hem. Vi sätter oss i bilen och har 14 långa timmar framför oss att köra till vårt kära karga Sverige. Den ständigt återkommande bluesen efter gig, smyger sig på. Anders som kör bilen sätter på Some sunsick day med Morgan Delt, en låt som fastnar och ramar in hela känslan för resan. Den är både glad, ledsen, vacker och sorglig med ett unikt sound. Även texten och låt titeln är psykande rätt.

Denna låt gick på repeat, 24/7 de närmsta dagar tills solljuset träffade själen och tills nästa gång vi gav oss ut på vägarna.

Här är vår rehab spellista för ”dagarna efter gig”

Pin It on Pinterest

Share This