Miley Cyrus och Dua Lipa släpper samarbete

av | nov 20, 2020 | Artiklar, Nyheter

Miley Cyrus kommande album Plastic Hearts blir stjärnspäckat med flera gästartister. Idag släpper hon den första duetten med Dua Lipa, Prisoner.

Förra veckan släppte Miley Cyrus låtlistan till hennes sjunde album och avslöjade att det gästas av Joan Jett, Billy Idol och Dua Lipa. Nu är det duetten med Dua Lipa ute, ett samarbete som hintats om i flera månader. Prisoner är den andra singeln från albumet som blir det första från Cyrus på tre år.

Prisoner som handlar om att att inte kunna ta sig ur ett destruktivt förhållande har lånat melodislingor från Physical av Olivia Newton-John, en låt som Dua Lipa inspirerades av även på hennes senaste album. Den andas mycket mer rock än det Miley släppt innan, vilket verkar vara temat för det kommande albumet som också är tydligt 80-talsinspirerat.

Cyrus släppte även musikvideon till låten i dag, som visuellt är en tydlig flashback till hennes rebelliska Bangerz-era sporrad av hennes första uppbrott från exmaken. Hennes nya musik är inspirerad av deras skilsmässa. Musikvideon som Cyrus regisserat tillsammans med Alana O’Herlihy avslutas med texten ”In Loving Memory Of All My Exes – Eat Shit”.

Plastic Hearts släpps den 27 november.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This