Mattias Polanco: ”Musiken intensifieras mer och mer för varje timme kvällen fortskrider”

av | sep 11, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

Vi bytte några ord med Mattias Polanco inför den kommande endagsfestivalen Gather Night på Trädgården, där han har skapat ett mångfacetterat och innovationsdrivet musikprogram.

Den 12-14 september intar den tredje upplagan av festivalen och konferensen Gather Expohuset i Stockholm. Här är fokus på att röra om i dina tankar och öppna besökarna för nya perspektiv inom allt från tech, affärer, vetenskap, samhälle och konst.

Med blicken ständigt riktad mot vad framtiden har att erbjuda, ligger även Gather Night, endagsfestivalen under fredagen den 13 september, helt i linje med de interdisciplinära teman som Gathers konferensdel bjuder på.

Vi tog ett snabbsnack med Mattias Polanco, som har skapat ett elektroniskt fokuserat program för Gather Night, där utrymme ges till mer alternativa akter och subgenrer.

Hur gick de inledande tankarna till bokningen av programmet? Vad var det första du var sugen på att göra med Gather Night?
– Det har varit en intressant sommar i Stockholm som helg efter helg gästats av en imponerande skara av intressanta internationella bokningar här på hemmaplan, väldigt positivt! Så det första jag var sugen på att göra var att flytta tillbaka fokuset och lyfta våra svenska akter, nya som etablerade, till programmet.

Det känns som att det finns en lite annan inriktning på bokingarna av musiken det här året jämfört med ifjol. Hur har fokuset på musiken förändrats?
–  I fjol samarbetade Gather med olika venues där respektive bokare bidrog med sin egna musikprofil till ett enhetligt program. I år är strukturen lite annorlunda då vi har valt att centrera allt innehåll till en plats med ett undantag på Hosoi, där vi tillsammans med Red Light Radio sänder live på deras hemsida och på Facebook med endast lokala talanger som; Mount Liberation Unlimited, Pan Sessions, Daniel Savio, Towlie och Fast Forward Sound.

”Samtliga akter är bokade av en anledning och fyller en funktion både när det gäller scen och speltid.”

Fanns det några ledord för vad du valt att göra Gather Night till? Är det någon av bokningarna som gestaltar det extra mycket?
–  Mångsidighet. Musikprofilen är väldigt elektroniskt men min förhoppning har hela tiden varit att presentera mer alternativa stilar som inte alltid haft samma utrymme inom den mer kommersiella sfären av genren. Allt ifrån sydafrikansk bubbelgum till rave’ig techno.

Berätta om några av dina favoriter från årets program!
– För mig är det viktigt att inte särskilja dem åt; samtliga akter är bokade av en anledning och fyller en funktion både när det gäller scen och speltid. Det finns en stark idé om hur vi vill att besökarna ska röra sig mellan scenerna där musiken intensifieras mer och mer för varje timme kvällen fortskrider i dess alla olika stilar.

Konferensen Gather äger rum 12-14 september på Expohuset och Gather Night på fredagen den 13 september på Trädgården.

Mer info hittar du här.

 

TÄVLING: Vinn biljetter till Gather Night

Författare:
Jonas Hallén

Fotografi:
Izabella Englund, Gather 2018

Pin It on Pinterest

Share This