Markus Krunegård släpper nytt album

av | jan 16, 2021 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Markus Krunegård inleder det nya året med att annonsera ett nytt album och dela med sig av singeln Sentimental Attack.

Nu står det klart att det landar ett nytt album under titeln TUTTI FRUTTI – Från lokalen under sushin från Markus Krunegård i maj

I samband med att nyheten under gårdagen gick ut, släppte också singeln Sentimental Attack. En låt som enligt artisten började med titeln, vilken han både störde sig på och tyckte om:

– Förutom rim eller ord som känns ”fel” och/eller ”för mkt” är förflyttning en metod som brukar resultera i ny musik för mig.
Du vet, Gatstenarnas mönster, tjockt hår i flätor på sätet framför, doften av avgaser, allt upplevs tydligare på resa, för att inte tala om det du reste bort ifrån o kanske saknar eller är gladare utan.
Se nya saker, och se gamla saker på ett nytt sätt är bra för mig, jag jobbar nämligen med att komma ihåg mer än att hitta på, uppleva & iaktta o sen blanda minnen o känslor är min grej.

Jag var alltså på resa, hälsade på hos mina vänner Jonnali Parmenius (Noonie Bao) och Linus Wiklund i USA, dom är öppna, begåvade och underbara.
Jag satt första dagarna utomhus, förstoppad o lite kall o skrev på finska, medan dom jobbade med Sam Smith inne i huset.

Jag har alltid skrivit allt mitt material själv, har inte sett nån anledning till att samarbeta kring detta, det har mer känts som att rita, det är nåt jag gör själv. Samtidigt som jag inte riktigt har vågat ta mig själv på sånt allvar / sånt icke allvar att jag velat ta upp andras tid med att sitta o skriva musik till mig. MEN nu var det dags.

Efter några dagar av mitt musikaliska trädgårdsarbete arbete var jag redo för nåt nytt. Vi skrev Sentimental Attack i en ficka av tid mellan att risottobollarna rullades och friteras på Thanksgiving 2019. Den kändes som första låten från nästa skiva då och är det nu.

Sentimental Attack är alltså en blandning av minnen, iakttagelser o känslor, grundat på 2 ord jag inte begrep, det är en resa, många möten o min senaste farkost in i framtiden

Och, sentimental attack är, när man blir nostalgisk redan medan det underbara pågår.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Ellen Nykvist

Pin It on Pinterest

Share This