Mansionair: “Vi känner oss ofta isolerade”

av | Dec 14, 2017 | Intervjuer

De är nominerade för en Grammy i kategorin Best Dance Recording med låten Line Of Sight tillsammans med Odesza och WYNNE och är just nu ute på sin första egna världsomspännande turné. Vi har pratat med Alexander om senaste singeln Astronaut (Something About Your Love) och livet på turné.

För någon som aldrig har hört talas om Mansionair, kan ni berätta för våra läsare vilka ni är?
– Vi är ett band på tre personer från Sydney som skriver och producerar elektronisk indie-musik som har poppiga influenser. Vi har spelat tillsammans i tre år och gör oss redo för att släppa vårt debutalbum.

Ni har ett väldigt unikt sound, tog det lång tid att komma fram till hur ni ville låta?
– Om jag ska vara ärlig tog det rätt länge för oss att hitta rätt sound. Vi tre har väldigt olika och unika stilar som skulle pusslas ihop på rätt sätt och det tog tid. Många gånger kändes det som att vi misslyckades men tillslut lyckades vi hitta punkten där våra olika förmågor kommer fram samtidigt som vi utmanas av vårt skapande.

Er senaste singeln Astronaut (Something About Your Love) släpptes i slutet av oktober, hur såg processen bakom singeln ut?
– Vi skrev Astronaut för ungefär ett och ett halvt år sedan och den gått igenom väldigt många olika versioner innan vi blev nöjda med resultatet. Det tog ett bra tag att verkligen spika helheten av låten men att få till vocoder-delen av låten var också något av en svårighet.

När nådde ni punkten där ni kände er nöjda med låten?
– Det var en vändpunkt i processen när vi spela in de rymdlika atmosfäriska ljuden som finns i låten. Då kändes det som att de andra delarna anpassade sig till varandra och hela ljudbilden vävdes samman på ett snyggt sätt.  

”Albumet är nästintill färdigproducerat”

I låten sjunger ni “Feeling like an astronaut”, vad innebär det för er?
– ”Feeling like an astronaut” är en referens till det liv som vi lever när vi är ute på turné. När vi är långt från våra hem upplever vi ofta att vi känner oss isolerade och den ensamhet som en kan känna då är svår att förklara. Det känns som om människor ofta upplever våra liv som väldigt spännande, men missar de tuffare delarna av vår livsstil. I slutändan handlar låten om de människor hemma som vi älskar och som hjälper oss att hålla uppe glöden genom tuffa perioder.

Ni är ute på turné just nu i Europa och är påväg till Australien! Är detta er första turné i Europa?
– Det är andra gången som vi turnerar i Europa men det är första gången som vi headlinar vår egen turné vilket är väldigt roligt! Vi älskar att resa genom Europa och träffa alla fantastiska människor i fantastiska städer. Vi har just rest tillbaka till Australien för att göra några konserter innan jul.

Vi väntar på debutalbum från er, är det något vi kommer att få höra inom en snar framtid?
– Ja! Vi kommer definitivt att släppa ett album nästa år. Albumet är nästintill färdigproducerat så förhoppningsvis släpps det snarare än senare.

Författare:
Emma Isberg, Skribent

Fotografi:
Press

Pin It on Pinterest

Share This