brittany-daniel-club-dread-4

Titel: Club Dread Premiär: 2004 Regi: Jay Chandrasekhar Medverkande: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Jordan Ladd, Brittany Daniel, Steve Lemme, Paul Soter, Erik Stolhanske, Lindsay Price, Bill Paxton, M.C. Gainey, Samm Levine

Så här runt nyår och andra alkoholdränkta högtider kan det vara passande med en skön bakisrulle och som sådan passar komikergruppen Broken Lizards lite oförtjänt bortglömda slasherkomedi om en mördare som slaktar festande ungdomar på ett semestertillhåll.

Broken Lizard är en komikergrupp som fick ett smärre genombrott med kultrullen Super Troopers och har efter denna gjort sig skyldiga till titlar som Beerfest och The Slammin Salmon. Club Dread blev hårdfloppade dock och sågades vid fotknölarna. Det är knappast något mästerverk men riktigt så dum är den inte.

Handlingen utspelas på Coconut Beach Resort, ett semesterparadis för pilska, festglada ungdomar som deltar i diverse aktiviteter (t ex en liveversion av Pacman!) uppstyrda av den engagerade personalen. Så småningom dyker dock en mystisk, förklädd galning upp och börjar hacka både turister och personal i småbitar. Alla är misstänkta och alla är ett möjligt offer – hur ska den skyldige hittas?

Det är en smått identitetslös film som pendlar mellan parodi och komedi och i jämförelse med mer välskrivna, sofistikerade slasherfilmer som Scream så är den faktiskt ganska dum och löjlig. Men det finns en rejäl glimt i ögat som är svår att värja sig mot och Broken Lizard är ett skönt gäng som väger upp viss brist på talang med charm och karisma.

Här finns gott om fyndiga och kul detaljer. Som ett tilltänkt offer vars flykt i en långsam golfbil slutar med att mördaren går ikapp henne eller ett annat som utövar sin tennistalang genom att slå bollar på förövaren. Det är även befriande att man låtit den överviktiga killen i gänget bli filmens hjälte. Och som grädde på moset dyker kreddiga karaktärsskådisen Bill Paxton upp som en ex-rockstjärna med rastahår – bara en sådan sak!

Pin It on Pinterest

Share This