Magnus Nylander: “Vi vill producera en fest som är på samma nivå som hans musik“

av | Maj 18, 2017 | Intervjuer

Imorgon kommer Into the Episode till Göteborg och rumsterar om dansgolvet rejält med technolegenden Jeff Mills i spetsen. Popmani pratade med Magnus Nylander från Tzar som ligger bakom episoden i Göteborg för att försöka lista ut vad de kan tänkas ha i kikarn och fick samtidigt fina tips om var en hittar den bästa technon senare i sommar.

Det är första gången någonsin som Into The Episode har en episod i Göteborg, hur kommer det sig att de ville hålla en episod i Göteborg?
–  De gjorde en episode fest på Yaki-Da till första årets festival med Bella Sarris och Eli Verveine. Hur som helst så blev vi kontaktade av dem för att bygga några dansgolv till festivalen. Någon från deras crew hade varit på våra fester förra sommaren och gillade vår grej. I samma veva så föreslog vi att vi borde ha en episodefest med Jeff Mills i Göteborg.

Hur känns det att technolegenden Jeff Mills gör sin enda Sverigespelning just i Göteborg?
–  Sportfrågan! Det känns jättekul såklart. Sedan finns det ju en väldig hög press på oss eftersom vi vill producera en fest som är på samma nivå som hans musik.

Platsen för själva eventet är Brewhouse, men det ryktas om att ni har gjort om lokalens interiör ganska så rejält. Vad kan en som besökare vänta sig få se?
–  Ja det kommer att bli dunder. Vi har byggt och byggt en ljusproduktion i flera veckor nu, helt själva. Det är utan tvekan det mest avancerade vi har gjort hittills.

Att erbjuda en extremt bra lineup med Jeff Mills, Cari Lekebusch och Jessie Granqvist känns som ett riktigt lyckat koncept. Kommer ni hitta på något liknande framöver?
–  Det hade varit en dröm att fortsätta på det spåret! Vi vill ju också jobba med våra mer okända favorit artister som vi har gjort tidigare.

Berätta om några av era egna technofavoriter!
–  Listan kan bli lång. Det finns fantastiskt bra nattliv i länder som Ukraina och Rumänien, där finns det oändligt med inspiration att hämta. Sedan producerar artister i både Stockholm och Göteborg väldigt mycket bra musik och fester.

Om en vill se och dansa till mer techno i sommar, var bör en befinna sig då?
–  Vi kommer själva att spela på festivalen Into The Factory, de har bokat jättemycket bra artister. Festivalen Off Radar verkar styra ihop något riktigt kul i år igen också.

Författare:
Amanda Båmstedt, skribent.

Pin It on Pinterest

Share This