Maggie Rogers: ”Det känns som mitt liv precis har börjat”

av | mar 20, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer

Jag lämnade Göteborg för Stockholm i några dagar och passade på att träffa Maggie Rogers som gjorde sin första konsert i Stockholm på ett slutsålt Debaser Strand. Konserten var obeskrivligt magisk och hon var lyrisk över alla 700 personer som trängdes och stagedivade för första gången i sitt liv. Något som hon nu kan stryka på sin “Att göra i livet- lista”.

Vem är Maggie Rogers?
– Det är bara jag. Jag heter Maggie, är en 22 årig singer-songwriter, producent och visionär som just nu bor i Brooklyn, New York.

Berätta om din pågående turné!
– Jag har turnerat runt i Europa de sista 2,5 veckorna och innan de gjorde vi 2,5 veckor i USA. Jag har haft det otroligt roligt under turnén. Det har varit intressant att se hur varje land har specifika kulturer. Det har också varit väldigt spännande att känna hur energin och publiken har ändrats beroende på vart vi spelar. Det är första gången jag är i Stockholm och Sverige, men jag har börjat längta hem nu. Det är dock sista dagen på turnén idag så jag får snart åka hem och det är dessutom slutsålt, så det kan inte bli en bättre avslutning. Jag är väldigt exalterad.

Hur började din karriär?
– Jag släppte mina två första skivor 2012. Detta är ny musik. Jag har skrivit låtar i 10 år och producerat själv i 6.

När eller hur skriver du en låt?
– Jag skriver inte särskilt ofta. Jag skriver en eller två gånger i månaden och det går otroligt snabbt. Jag kan skriva något på 10-15 minuter. Det kommer på direkten eftersom jag alltid väntar tills att jag har något att säga. Jag tänker ofta på hur jag ska forma låtarna så det sätts igång snabbt när jag är redo.

Vart bor du?
– Jag bor i New York där jag också gick i gymnasiet i fem år. Men jag är uppvuxen i Maryland. New York är väldigt annorlunda mot min hemstad, men jag gillar det.

Förutom musik, vad tycker du om att göra?
– Jag spenderar mycket tid utomhus. Jag gillar att vandra, läsa, sova och laga mat. Men ärligt talat så är jag väldigt upptagen just nu så jag hinner inte med så mycket. Jag vill egentligen bara gå runt i min pyjamas och ta det lugnt. Utöver det så gillar jag att umgås med mina vänner, gå på konserter och bio. Göra normala saker. Ibland saknar jag det lite.

Vilken musik lyssnar du på när du vill slappna av?
– Antagligen Debussy, Iron and wine och Nick Drake.

Och när du vill gå in i fest stämning?
– Just nu och generellt Caribou, Jamie xx och The Weeknd.

Jag vandrade i Alaska under en period i livet då allting var under förändring, det hjälpte mig att komma fram till väldigt mycket.

Om du fick välja, vem skulle du helst vilja sjunga en duett med?
– Hm, lurigt… Jag skulle älska att sjunga med Joni Mitchell.

Hur har du hittills uppfattat Sverige?
– När jag tänker på Sverige så tänker jag på Spotify haha. Fast jag vet inte. Jag har bara varit här i 3 timmar men jag älskar de färgglada byggnaderna och isen på vattnet. Jag skulle vilja spendera mer tid här, landskapet är jättevackert. Jag skulle älska att åka norrut. Det får bli nästa gång.

Har du träffat din livs kärlek än?
– Wow! Det vet jag inte… Mitt liv har precis börjat känns det som. Kan jag återkomma om det i slutet av livet?

Berätta om en viktig händelse?
– Min resa till Alaska var väldigt viktig. Det var därför låten Alaska skrevs. Att vara ute och vandra i en månad, att inte se människor, att inte ha någon telefon, tv eller internet. Att bara få möjligheten till att vandra och utmana sin kropp och sitt sinne. Det var otroligt. Jag vandrade i Alaska under en period i livet då allting var under förändring, det hjälpte mig att komma fram till väldigt mycket. Det var skönt och viktigt för mig.

Författare och fotograf:
Tilde Hjelm

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This