_MG_9313-Edit

Foto: Peter Stahre

MAASAI är en musikalisk duo som består av sångerskan Dominique Teymouri och trummisen Zackarias Ekelund. Duon gillar hur det organiska i musiken möter det digitala och berättar för Popmani om vilken formel som fungerar för just dem. MAASAI är aktuella med en spelning på Obaren i Stockholm den 2 oktober.

Ni har ett väldigt drömskt sound som är svårt att hitta bland andra svenska band och artister, var hittar ni inspiration till det?

För oss handlar det om att skapa en stämning, en värld som vi bjuder in lyssnaren till. Det drömska soundet är något som vi båda dras till och det var nog där vi hittade varandra från början. Vi har båda en förkärlek till filmmusik, där känslan i musiken är avgörande.

Förutom ert unika sound, hur skiljer ni er från övriga up and coming akter i dagens musiksverige?

Vi är en duo med en sångare och en trummis som medlemmar. Det gör att när vi skriver och spelar musik bygger mycket på just rytmen, melodierna och texten. Vi gillar det organiska, och ännu bättre när det möter det digitala. Där i mitten hittar vi oftast rätt.

_MG_9236

Foto: Peter Stahre

Ni har själva sagt att ni tidigt insåg att ni fungerar väldigt bra ihop, vilket man även kan höra i musiken. Vad tror ni ligger bakom det fantastiska samspelet?

Vi har nog samma referenser när det gäller vad vi gillar. På samma gång som vi är väldigt olika i vårt arbetssätt, gasen och bromsen, så strävar vi alltid åt samma håll.
Det är viktigt för oss att bestämma över vilken riktning vi vill ta, vare sig det handlar om musiken eller om det runt omkring. Det är en fråga om att kunna kompromissa och att respektera varandra när det kommer till den kreativa biten. Vi har hittat en formel, en formel som fungerar för oss.

Hur kom ni på det mäktiga bandnamnet MAASAI?

Namnet kom till oss genom en bok; den vita Maasajen. Bokens handling har dock inte något med namnvalet att göra, utan är mer en metafor för kraft och styrka.

Foto: Peter Stahre

Foto: Peter Stahre

Den 2 oktober kommer ni att spela på Obaren I Stockholm. Vilka är era förväntningar inför kvällen?

Att lyckas bjuda in lyssnaren till våran värld för en stund, och självklart göra det till en magisk kväll.

Vad väntar näst för er?

Vi sitter och skriver på våran första skiva nu som förhoppningsvis släpps fri snart. Men utan att säga något datum kommer snart en ny singel.

 

Pin It on Pinterest

Share This