LYSSNAT – VECKA 9

av | mar 1, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Tami T

Efter att bara ha släppt några enstaka låtar under flera års tid, så har Tami T äntligen släppt ett album. High Pitched and Moist heter det och innehåller hela 15 låtar. Som vanligt känns musiken enkel men genial, träffsäkra elektroniska toner i ett lugnt tempo. Emellanåt kommer grafiska textrader som berättar mycket, men musiken får ta störst plats.

Honungsvägen

Bandet Honungsvägen har släppt ett album med bandnamnet som titel. I det får vi sköna låtar på svenska med bra text som berättar långa historier. Bäst är spåret Istid. Den 9 mars spelar de på Debaser Strand i Stockholm.

Westkust

Behöver du mer indie som låter 90-tal i ditt liv kan du lyssna på Westkusts nya album som också heter Westkust. Det är energiska låtar som ändå är väldigt behagliga att lyssna på. Sångrösten är nedtonad och dränks nästan i trummor och gitarrer som få ta mycket plats.

Yves Jarvis

The Same But By Different Means. Så heter Yves Jarvis nya album. Musiken känns experimentell och lekfull, den rör sig i olika tempon och blandar in oväntade element. Det känns unikt och nytänkande. I grund och botten är den bluesig och lugn.

RBECKA

RBECKA har släppt en singel som heter Skin and Bones. En skön låt som blandar soul, pop och R’n’B. Det passar hennes röst perfekt som är mörk och djup. En ny artist som vi hoppas att vi får höra mer av snart.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This