LYSSNAT – VECKA 9

av | mar 2, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Twin Shadow ft. HAIM

En får ju inte riktigt nog av HAIM för tillfället, och nu gästar de Twin Shadows nya singel Saturdays. En vårig lördagsdänga från Twin Shadows kommande album Caer, där slutet på singeln får lite extra feeling av systrarnas inhopp.

Chvrches ft. Matt Berninger

My Enemy är andra singeln från Chvrches kommande album Love is Dead. Med sig har de Matt Berninger från The National, och det blir ett smärtsamt samtal mellan honom och Chvrches sångerska med den karaktäristiska rösten, Lauren Mayberry, på denna melankoliskt finstämda låt om vad som kan hända just när kärleken är död.

Lorde (Run The Jewels remix)

En av favoriterna från Lordes album Melodrama från 2017 var Supercut, som nu fått en ny skepnad i Run The Jewels remix. Konstellationen ska iväg på turné tillsammans och släpper inför det denna nästan oigenkännliga, men likväl fantastiska bra, version av Lordes hit.

DJ Koze ft. Róisín Murphy

Róisín Murphy från forna Moloko gästar DJ Kozes senaste alster Illumination, och det är en slående symbios. Denna släpigt housiga singel är ett smakprov från Kozes första studioalbum sedan 2013, Knock Knock, som släpps i vår. Utöver ännu en låt som gästas av Murphy innehåller albumet även fler gästspel från bland annat Bon Iver och José Gonzales.

Saba

Chicagorapparen Saba ger prov på fantastisk lyrik med nya singeln Busy som släpptes i veckan med tillhörande video. Busy präglas av en lågmäld intensitet där Saba brottas med sina inre demoner. Videon, regisserad av Peter Collins Campbell, ger en träffande vacker återspegling av Sabas känslor och ord.

 

Författare:
Helena Paulsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This