LYSSNAT – VECKA 9

av | Mar 3, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Coldplay

Elefanten i denna veckas Lyssnat blir spontansläppet från Coldplay. När vi lugnt väntade på deras nästa EP som ska släppas under 2017 kom en sex minuter lång singel från ingenstans. Den flörtar med det gamla Coldplay som vi känner igen från A Rush of Blood to the Head, och frågan är om bandet har tagit ännu en ny vändning. Den som lever får se.

Generationals

New Wave-favoriterna från New Orleans är tillbaka med en ny singel. Den lågmälda popdängan Keep It Low tuggar på i cirka tre minuter och låter sådär härligt trasig och sprakig. Perfekt omväxling till det mesta andra i samma format. Nu väntar vi med spänning på Generationals nästa album, som kanske kommer redan till sommaren.

Little Jinder

Det går nästan att ställa klockan efter när Little Jinder släpper monsterhits som handlar om trassliga känslor och det sensuella. 2017 heter ledmotivet Kvicksand och kommer säkerligen att höras på dansgolv landet över när det är dags för lite mysig stämning.

Ryan Adams

Ryan Adams är alltid just Ryan Adams. Det är som att beställa det vanliga på pizzerian. Ingen blir någonsin besviken. Klart att det kan kännas tjatigt eller till och med tråkigt, men han har hittat sin nisch. Så den här skivan går ut till er som gillar just Ryan Adams eller folkinspirerad poprock i allmänhet.

Gabrielle

Norge har fått en ny popprinsessa! Gabrielle tog sig in på den svenska marknaden med 5 fine frøkner som spelats flitigt på P3. Med nya singeln Venter tar hon sig an en mer soulig ton på ett fantastiskt sätt. Förvänta er att kunna se och höra det här på många festivaler i sommar.

Författare:
Erik Magnusson, skribent

Pin It on Pinterest

Share This