LYSSNAT – VECKA 9

av | feb 28, 2020 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

KARAKOU

Sebastian Järpehag fångar perfekt känslan av att vara förälskad när han varsamt sjunger orden i Karakous nya singel Oftast. Det är smärtsamt och samtidigt så vardagligt anonymt som vardagspop ska vara. Det är omöjligt att inte känna sig träffad av hans sköra röst och den fantastiska blåsinsatsen signerad Martin Soneby.

PETER BJORN AND JOHN

Popprofessorerna i trion bakom 2000-talets mest kända vissling är tillbaka med sin sjätte singel inför det kommande albumet Endless Dream som släpps den 13 mars. Music är en välpaketerad och tuggummidrivande poplåt på alla sätt. Det är 3 minuter och 20 sekunder av melodier som alla fastnar i huvudet en efter en. Något som verkligen är svårare än många tror.

TERRA

Ingenting känns unik på ett uppfriskande sätt. Formen med refränger staplade på varandra efter en ensam första vers ger en känsla av en ständigt ökande intensitet. Ett ordentligt och välskrivet stråkarrangemang kan verkligen höja en låt upp utöver det vanliga. Singeln är från bandets kommande album Underbara saker som släpps den 24 april.

THE FIN.

Det är verkligen inte varje dag jag tipsar om japansk indierock, men idag känner jag mig extra bjussig. är vid första lyssningen ganska anonym bland vår inhemska indierock. Efter ett par lyssningar känns den mer och mer suggestiv trots sin radiovänliga längd. De pådrivande trummorna och gitarrernas outtröttliga skrik gifter sig på ett sätt som får mig att tänka på Kents sound under mitten av 2000-talet.

BROMANDER

Jeanne d’Arc är precis som vädret en försmak av vårens värme och känsla. Det göteborgstypiska trallandet och blåssektionen vill ta oss med till långa kvällar dansandes utomhus. Soundet påminner om Joel Alme fast med svängarna ordentligt tilltagna, kanske nästan mer likt Håkan. Oavsett är den en indiepärla att lägga till i din vårplaylist nu!

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This