LYSSNAT – VECKA 8

av | feb 22, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The Dip 

För den som älskar den gamla skolans klassiska soul och rhythm and blues á la Charles Bradley kombinerat med blåsförgylld funk är The Dip en skänk från ovan. Med The Dip Delivers tar den här Seattle-septetten det bästa från soulens 50- och 60-tal, sätter sin egen prägel på det och får dig sen garanterat att dra på smilbanden. The Dip levererar mästerligt och vi kan inte göra annat än att tacka och ta emot.

Said The Whale 

Said The Whale spelar en väldigt egen sorts indie rock och poppig folk som doftar av havsvatten och barrträd. För det är någon sorts sammanhållning kring nordamerikansk västkust som är skivans tema och som tillika gett den dess namn. Cascadia är dynamisk och lättillgängligt säregen, med uttrycksfulla spår som Wake Up, UnAmerican och titelspåret Cascadia som inte svåra att sätta på repeat.

Rex Orange County 

Det är många som har väntat på ny musik från Alex O’Connor sedan han slog igenom på bredare front med 2017 års Loving Is Easy. När O’Connors ärliga stämma återvänder med New House är det i form av ett musikaliskt öppet brev, riktat både till sina fans och sin flickvän. Vi får en rörande text om prestationsångest och kärlek som ger oss förklaringar till dröjsmålet. Vår längtan är tillfälligt stillad.

Orla Gartland 

Irländska Orla Gartland har kommit långt när det kommer till att etablera ett musikaliskt uttryck som hon på riktigt kan kalla sitt. Från EP till EP har hon rört sig från folkig pop med fingerstylegitarr till mer elektronisk pop som är lite mer i ditt ansikte. Why Am I Like This? är ihop med 2018 års två singlar fantastiska bevis på vart hon är på väg. Det är såhär vi vill ha Orla Gartland.

Sego

Sego spelar skadad indie rock. Spencer Petersen varvar cyniskt, halvbrytt småsluddrande med slagkraftiga refränger medan resten av bandets överdistade instrument dönar på i full fart. Bandet flyttade nyligen från Utah till Los Angeles och utifrånperspektivet på sitt nya California-liv är centralt på singeln Neon Me Out som är en upptakt till kommande fullängdaren Sego Sucks. Det är precis rätt mängd kaos, något som den ryckiga videon nedan också illustrerar.

 

Författare:
Jonas Hallén, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This