LYSSNAT – VECKA 8

av | feb 23, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Imarhan

Algeriska öken-rockarna Imarhan leker med inslag av disco och funk på nya singeln Ehed wa dagh. Gitarrslingor, basgång, slagverk, alla återkommande melodislingor vävs in i varandra på ett sätt som gör det svårt att inte dansa.

Marlon Williams

Marlon Williams Make Way for Love är ett ljuvligt album. Kärlek är utgångspunkten, olycklig sådan, och Williams sjunger om den lika träffsäkert vilken genre han än råkar befinna sig i (en gudabenådad röst har han också). Höjdpunkten är Nobody Gets What They Want Anymore, en duett med Aldous Harding, musikerkollega och hjärtskärande nog också Williams ex-flickvän.

Parquet Courts

Knappt har hypen hunnit lägga sig efter Human Performance från 2016 – tätt följt av samarbetsalbumet MILANO ifjol, förrän Parquet Courts åter släpper nytt. Almost Had to Start a Fight/In and Out of Patience är samma melodiösa americana-punk som tidigare, och det är vi glada för. Pluspoäng för härligt tempobyte på slutet.

Klass II

Klass II gör shoegaze på svenska. Efter att ha hört Göteborg-bandets debutsingel Ifred känns det konstigt att inte fler landsmän slagit sig in på genren, det är ju liksom en så självklar kombination. Sadgirl-likgiltigheten, uttryckt i rader som  “Jag går bara ner / för att få va ifred” är svensk poplyrik i sitt allra mest cyniska nötskal, och att paketera in det i The Jesus & Mary Chain-iga gitarrslingor är ett lyckat drag.

Grand Courriers

Grand Courriers Tempted är indierock à la 2000-tal, på ett bra sätt. Minneapolis-kvartettens debutsingel gör inte så mycket väsen av sig, men är inte desto mindre värd en lyssning. De elektroniska inslagen används sparsamt och slutresultatet blir fyra nakna minuter.

Författare:
Daniela Lillhannus, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This