LYSSNAT – VECKA 7

av | feb 14, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Arlo Parks

19-åringen från London fortsätter släppa unika, intima poplåtar i både hög kvantitet och kvalitet. Den här gången en ömsint låt om att bli kär i sin bästa vän, som dessvärre råkar vara kär i svinet Eugene. Kan det för övrigt bli mer lo-fi än att ljudet ”tuschpenna mot papper” finns med i beatet?

Pale Honey

Spännande melodier och skitiga gitarrer i sann Pale Honey-anda. Treat You Right följer samma tematik som förra singeln Set Me Free: dödsdömd romans. Duon har beskrivit låten som manisk men jag är beredd att kalla den bipolär – den följer inte alls den klassiska hitlåt-formeln utan tar flera intressanta och oväntade svängar.

Best Coast

Det verkar som om Best Coast har blivit frälsta sedan de sist släppte album 2015. Vi får höra singel efter singel om positiv förändring och goda vanor. Different Light är inget undantag och beskriver ett slags uppvaknande där du ser världen på ett helt nytt och positivt sätt. Det enda störiga i denna tillvaro är att andra inte är riktigt lika ”woke”. Detta låter fruktansvärt o-rockigt och det är det också. Men det är även galet medryckande och bra. De snygga gitarriffen ökar rockhalten och kompenserar för det lite nyreligiösa.

Beverly Kills

Jag läste någons krönika för ett tag sedan om att Göteborgs indiescen tydligen ska ha dött. Jag vet inte om det stämmer, men att många väldigt bra band etableras i Göteborg kan jag intyga. Ett exempel är Beverly Kills som förra veckan släppte bangern I Dreamt In Commercials. De låter typiskt indie och- trumvirvel- kommer från Göteborg. Framför allt den fantastiska sånginsatsen gör att låten känns äkta och nära. Gbg-någons krönika, 1-0.

Arre! Arre!

Punkarna i Arre! Arre! (som sist höll ett fantastiskt tacktal på P3 guld) släpper i dag låten Me And My Fat Ass Friends. En låt som uppmuntrar till att göra slut på dåliga förhållanden. Arre! Arre! och deras fat ass friends backar dig och kommer springandes med en flaska vin.

Snake

Nu: mer punk. Trion Snake släppte i veckan ny musik för första gången sedan 2015. Den trotsiga singeln Falling har även en tillhörande, likvärdigt trotsig, musikvideo av Per Norman. Är detta Sveriges svar på Kiss?

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This