LYSSNAT – VECKA 7

av | feb 15, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Junior Brielle

Om 2018 var en bra år för duon så är jag nog inte ensam om att tro att de når nya höjder under 2019. Junior Brielle har släppt nya singeln Fem i fem som är en i linje med de tidigare släppen i form av texter om smärta och samhällsrealistiska iakttagelser.
Samtidigt känns det nytt och spännande, en ny sida som vi inte riktigt har fått se än av bandet presenteras och den är väldigt fin.

Cherrie

Efter flertalet grammisnomineringar och en hyllad karriär på både hemmaplan och utomlands fortsätter fortsätter Cherrie att släppa grym musik. Inför den stundande turnén i Skandinavien släpper hon nya singeln OG. Hon säger själv att låten är ett anthem för tjejer som gjort något utav inget. Tack Cherrie för att du gång på gång visar att du är en av Sveriges viktigaste artister.

Alice B

Jag älskar Alice Bs karaktäristiska texter och när de kläs i en poppig förpackning skiner hon. Och lite så kan man beskriva hennes nya singel Allting går över. Sedan debuten år 2012 har hon haft förmågan att trollbinda publiker med hennes röst och uttryck. Den 15 mars kommer ännu mer musik från henne, då släpps nämligen hennes tredje album Kanske.

SASAMI

SASAMI har släppt nya singeln Free, en låt som hon gör tillsammans med Devendra Banhart. Deras röster skapar en perfekt symbios och låten berör ödet i olika former. Free höjer definitivt förväntningarna inför SASAMIs kommande album som släpps den 8 mars.

MAX RAD

Max Rad är tillbaka med en ny singel och med sig på Flesh & Blood har han sina synthar som vi känner igen från tidigare. Men den här gången får de blandas med en ljudbild som är placerar sig någonstans mellan det elektroniska och r&b. Det är en låt om att vara sorgsen och den inre resan som en går igenom vid ett sorgearbete.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This