LYSSNAT – VECKA 7

av | feb 16, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

HUMAN

Daniel Adams-Ray bjuder på ännu en singel från det nuvarande projektet HUMAN. Låten heter GHOST och är förvånansvärt nog producerat av Tim Bergling, mer känd som Avicii. Till skillnad från singeln HIGHER som kom under slutet av förra året osar GHOST av arena vibbar och spåren som Avicii har lämnat efter sig känns igen i det pulserande beat som genomsyrar låten. De tydliga houseinfluencerna passar HUMAN som handen i handsken.

Hanna Järver 

Andra singeln från Hanna Järvers kommande debutalbum är släppt och är precis så rättfram som en vill att en låt från Hanna ska vara. Med nya singeln Jävla 80-tal prickar hon in en ljudbild som doftar av en perfekt blandning av 80-tals synthar och ett nutida sound. Jag älskar hennes sätt att på ett mjukt sätt framföra råa texter som hintar om en enormt talangfull låtskrivare och bara är i startgroparna i vad som bör vara en ljus framtid.

COIN 

Mitt i deras Usa-turné passar COINs på att släppa en ny låt i form av singeln Growing Pains. Det är en indiepop låt i sitt essä som behandlar livets svåra ämnen; ska en stanna hemma och fundera över sina relationer eller ska en gå ut och festa bort sina problem. Samtidigt som de släpper låten passar de på att att bekräfta att en tredje skiva är påväg. Senaste skivan kom under förra året i april men jag tror att det är fler än jag som kan medge att mer musik från bandet står högt i kurs.    

Beach House 

Lemon Glow kom sent under Alla hjärtans dag är fylld med perfekta synthtoner som vi sedan tidigare lärt känna och älska med Beach House. En av de saker som gör Beach House speciella är deras förmåga att skriva känslofyllda texter på energifyllda musikstycken vilket gör att de lyckas fånga och spela på ens känslor till max. Låtens text beskriver ett emotionellt band som en kan ha till någon och tillsammans med de stadiga trummorna skapar de en låt som bara hintar om ett 2018 av musikaliska mästerverk från Beach House.

Frankie Cosmos 

Being alive/Matters quite a bit/Even when you/Feel like shit.  Den amerikanska singer/songwritern Frankie Cosmos har varit en del av den amerikanska indiescenen sedan 2009 och har sedan dess släppt två studioalbum varav det tredje kommer ut den 30 mars. Senaste singeln från albumet är Being Alive och med denna låt presenterar Frankie en intensiv resa genom flertalet ljudlandskap. Låten innehåller långsamma drömska partier där hennes fantastiska texter blir tydliga. I refrängerna bli de utbytta mot explosiva partier som förkroppsligar titeln Being Alive med känslan av att vad som helst kan hända.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This