LYSSNAT – VECKA 7

av | feb 16, 2017 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

closerSteve Buscemi’s Dreamy Eyes

De regerande mästarna i den inofficiella tävlingen ”jordens bästa bandnamn”, nämligen Steve Buscemi’s Dreamy Eyes släppte i veckan en alla hjärtans dag present till hela världen i form av en helt ny singel. Singeln heter Closer och en att vilja gå ut och dansa opassande nära andra människor och aldrig lyssna på något annat än indie.


AmberValet

Artisten, låtskrivaren, producenten, dj:n och superkvinnan AmberValent släppte i tisdags den drömska supersingeln IDK med en lika drömskt filmad video till. Som hon själv beskriver låten handlar den om “den där lite galna känslan när en precis har träffat någon, det är liksom som att en brinner. Men mitt i det galna måste en också komma ihåg vem en är” och visst är det så.


Skott

När jag ser Skotts video till låten Glitter and Gloss tänker jag på en vit älg, vacker och utrotningshotad. Jag vet inte om musikvideos har slutat göras ordentligt för att folk inte kollar på dem i samma utsträckning som innan eller om folk har slutat kolla för att musikvideos inte görs som innan? Vad jag vet att det här är den vackraste videon jag sett på mycket länge.


Skärmavbild 2017-02-16 kl. 18.12.42Shitkid

Sveriges punkdrottning Shitkid väntas släppa sin andra EP (med det självklara namnet EP 2) den 3 mars. För att stilla vår längtan har hon dock generöst nog redan släppt en första singel som får en att tänka på positivt oväsen. Trummor, bas, ett oidentifierbart gnisslande ljud och en Åsa som med sin coola röst sjunger ”Yeah, I’m on my way, on my way to hell”.


Palmegruppen

Isak Friberg som vi tidigare känner igen från duon Lloyd har tagit sig an The Streets gamla dänga Dry Your Eyes och skrudat om den till något som får en att tänka på Lorentz. Torka Dina Tårar är smutsigare än Lloyd, lite mer eftertänkt än Lorentz och förhoppningsvis starten på ett projekt som vi kommer få höra mer av under 2017.

 

Författare:
Beata Cervin, skribent

Pin It on Pinterest

Share This