LYSSNAT – VECKA 6

av | feb 7, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

I Break Horses

Den svenska indiepop-gruppen I Break Horses släppte i tisdags singeln Death Engine, ett smakprov på kommande albumet Warnings, som blir deras tredje sedan debuten Hearts år 2011. Låten är melankolisk men poppig och framförs med djupa beats, elektroniska slingor och gitarr i distorsion. Den senare halvan av låten är helt instrumental, och trots låtens långa längd på nästan åtta minuter får I Break Horses en att vilja spela den om och om igen.

Circa Waves

Den brittiska indierock-gruppen Circa Waves från Liverpool släppte i början på veckan singeln Sad Happy från kommande albumet på samma titel. Låten är en klassisk indiepop-låt och skulle kunna framföras av vilket indieband som helst. Med det sagt är låten ändå helt ok, om inte annat är omslaget helt fantastiskt.

Balthazar

Nya singeln Halfway av belgiska Balthazar slår en direkt med sin tydliga, härliga melodi. Det är souligt och svängigt med rock- och indieinfuenser som gör låten lätt att tycka om redan första gången en lyssnar. Låten skiljer sig en del från senaste albumet Fever, som var lite mer svårsmält. Men Halfway förtjänar definitivt en plats på nya spellistor.

Pottery

Det kanadensiska bandet Pottery har lyckats skapa något som inte ens får den dansskygga att sitta still. Texas Drums Pt I & II är en härlig låt med kollektiv sång, bullriga trummor och high hat-beats. Debutalbumet Welcome to Bobby’s Motel släpps i april och om det går i linje med senaste singeln finns säkert mycket spännande grejer att vänta.

Katy J Pearson

Med en härlig röst som gör sig rättvisa i lätta poplåtar med folk-countryvibes känns Katy J Pearson ungefär som en brittisk motsvarighet till Sahara Hotnights Maria Andersson när hon gjorde solokarriär. Nya låten Hey You är den andra singeln från debutalbumet som släpps senare i år.

Författare:
Sara Jones, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This