LYSSNAT – VECKA 6

av | feb 8, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

LUDWIG BELL

Ludwig är tillbaka med ny musik i vår. Första smakprovet vi lyssnat på gästas han av Peter Morén i låten Körsbärsblom i Kungsträdgården. Det är en låt som får en att längta efter senvår och ljusare tider. Svensk klassisk pop med härliga tamburiner, akustiska gitarrer och något vemodig text. Som en kram i vinterslasket.

TWO YEAR VACATION

Two Year Vacations nya singel sveper in som en frisk indiepop-vind över oss. Med dissig lyrik ”I forgot your name but I like you” och kraftiga synthinslag är även den en smittsam popdänga. Senare i vår ryktas det om att Göteborgsbandet, äntligen, släpper sitt debutalbum. Hoppas på mer solklara hits även där.

AQUILOTTO

En gömd pärla glimtar ur sovrumsproducent-djungeln. Aquilottos nya låt Truest Blue är det senaste glittret. Musiken skulle kunna beskrivas såhär: The Embassy och Tough Alliance skulle fått ett barn, gett det en synth och fria händer. Typ så. Kan inte bli annat än bra.

AUGUSTINE

För en vecka sedan debuterade Augustine, och vilket debut sen. Luzon är det första vi hör från honom. Ljuv elektronisk indiepop som flörtar med klassisk soul och futuristiska inslag. Det är en uppfriskande låt, som ett glas färskpressad juice.

DONNIE CASTLE

I slutet av förra året följde Donnie Castle upp debutalbumet med en ny singel, Smoke. Producerad och skriven av honom själv, såklart. Smoke bjuder på en klubbigare techno-vibe än det vi hört tidigare samtidigt som det experimentella ligger kvar. Denna torsdag släppte han även en rykande färsk låt; Scars, som följer samma klubbtrend som släppet innan.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This