LYSSNAT – VECKA 6

av | feb 9, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Månskensbonden 

Efter att Marcus Bergfors drabbats av en identitetskris, från att alltid skrivit på engelska och dragit lite för många flyttlass fram och tillbaka över Bottenviken började han utforska den österbottniska landsbygdssvenskan. Han har släppt en singel per år sen 2015 och det blir något visst när han sjunger på  finlandssvenskan om befolkningen där han bor. Singeln Släkt i var och varannan gård ger en målande bild med hjälp av både röst, text och musik. Charmig och vacker vispop från norr. 

 Vök 

Det isländska bandet Vök är tillbaka med en video från förra årets singel. Videon har varken brist på fantasi, stämning eller kreativitet. Vid sin sida har dom haft regissören Hörður Freyr Brynjarsson som skapat denna framtidsvision med robotar, masker och miljö som lyfter låten några ytterligare steg. 2017 släppte dem sitt första album och jag ser fram emot nästa släpp. 

Fenne Lily 

Fenne Lily har precis släppt sin sjätte singel som är både jordnära och vacker. On Hold beskriver vardagen, hur man tappar kontrollen men ändå håller fast vid det man känner till även om det inte längre är bra för dig. Hon är född i Dorset, Storbritannien och bor i Bristol. Hennes röst är viskande mjuk och det är underbar folkmusik som man borde passa på att se live om man får feeling att resa till Tyskland eller England i april månad.   

Sarah Klang

Det efterlängtade albumet är här. Love In The Milky Way är hennes debutalbum och det är, som väntat, obeskrivligt bra. Hon har släppt fem fristående singlar och växt både i Sverige och internationellt väldigt snabbt. Flera år av famous och glamour väntar Sarah Klang och jag kan inte annat än att glädjas, höja på hatten och buga för denna queen. Hon är minsann ingen kopia. Hon är kaxig, framåt och rösten bär över alla våra världshav. Jag är mycket tacksam över att jag får lyssna på denna musiken. En solklar hyllning och ett fantastiskt album. 

Justin Timberlake 

Att åren har präglat Justin Timberlake reagerar många på när man ser hans ansikte på omslaget till Man of The Woods som släpptes i veckan. Det är första albumet han släpper på fem år och det är en ny typ av pop med influenser från både country, soul, funk, disco och gospel. Den har redan fått oerhört med mycket kritik och upplevs spretig. Jag håller med om att albumet är aningen oklart och att han gjort bättre låtar, som exempelvis Cry me a river och sexyback. Däremot uppskattar jag människor som vågar på sig något nytt. Videon har ett språk för sig och jag fick mig några skatt.

Författare:
Tilde Hjelm, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This