LYSSNAT – VECKA 52

av | Dec 30, 2016 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

matt-black-singer

Matt Black

Den australienska singer-songwritern Matt Black släppte precis decembers kanske skönaste R&B-dänga. Singeln Beretta tar oss med på olyckliga kärleksdagar och kombinerar sömlös R&B med elektroniska inslag av bästa sort. Fortsätter Matt Black på den här vägen kommer han att ta 2017 med storm.

 


600x600

Shame

Jag hörde rykten om Shames spelningar innan jag ens hunnit lyssna på dem och det visade sig att förhoppningarna var väl värda. Bandets andra singel The Lick är smutsigt sexig med sin vaggande basgång och det passar perfekt till versernas kvicka lyrik. De fem nittonåringarna går i Fat White Familys fotspår och med endast två singlar släppa är bandet definitivt värt att hålla ögonen på under 2017.

 


nudisten_omslag_7

Din vän Skuggan

Nyligen släppte kvintetten Din vän Skuggan singeln Nudisten – en lättsam låt som får en att känna ljumna sommarvindar även fast det är december ute. Det doftar välbehag och influenser av Dungen och den är precis sådär okomplicerad som jag vill att den ska vara.

 


14440842_522556471267638_7555261417147825601_n

 

The Japanese House

Swim Againt The Tide är det första spåret på The Japanese House senaste EP som släpptes i början på november. Den senaste tiden har hon supportat The 1975 och Amber Bains sound låter lite som en drömmig Jamie XX som kombinerar mjuka toner med elektroniska syntar.

 


Artificial Pleasure

Ta på dig dina snyggaste skor för nu bjuder Artificial Pleasure upp till dans. Nyligen fick den Londonbaserade trions senaste singel I’ll Make It Worth Your While sig en video och ja speciell är den nog allt. Men det är inte videon som är exemplarisk utan det är låten. Det är inte ofta en stöter på alternativ rock som har ett sådant groove som denna låt. Funk, soul och elektrisk energi. Ja, den har allt du behöver för att inte stå still en sekund.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This