LYSSNAT – VECKA 52

av | dec 28, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Tebby

Talangfulla Tebby har tillsammans med Jeremih gjort singeln Medicine för den kommande EP:n Love Is The Remedy. Artisten har tidigare gått ut med att låten handlar om kemi, och sprakande är den. Soundet är både poppigt, souligt och för tankarna tillbaka till R&B:s storhetstid i början av 2000-talet.

 

Jane Handcock

Den pågående frammarschen för kvinnliga rappare är mäktig att se. Samtidigt finns det fortfarande ett starkt fokus på kroppar och många sexualiseras hårt. Utifrån den aspekten är det befriande att lyssna på Jane Handcock, hon rappar helt enkelt inte om hur hennes tuttar studsar eller om måttet på sin rumpa. I EP:n Where’s Jane levererar hon ärliga texter och ljuva toner.

Lawrence Arabia

Låten Oppositional Democracy är optimal för ändamålet ”skönt häng”. Den passar att spela under mellandagarna i soffan omgiven bland vänner, julpynt och gårdagens chips. Tempot är trevligt och texten lagom matt för att kunna främja socialt umgänge. Perfekt att låta rulla i bakgrunden med andra ord.

Young Scooter

Albumet The Recipe hamnar möjligtvis mest på listan utifrån det klockrena omslaget, som föreställer Benjamin Franklin. Den amerikanska landsfadern är inklippt tillsammans med en kockmössa, droger och rakblad omkring sig samt en övertejpad mun. Det är ett omslag som väcker tankar, precis som musiken i albumet också gör. Låtarna har en behaglig klang och ett lugnt tempo.

Sam Smith

Inför jul släpptes miniserien Watership Down som baseras på filmen med samma titel från 1978, där kaniner flyr från sin gård. För serien har Sam Smith gjort singeln Fire on Fire, och den är precis som en kan förvänta sig en typisk powerballad. Kanske är det tråkigt att lyfta en sådan här låt, men det är också så oerhört skönt att lyssna på en stark och lite smörig hitlåt då och då.

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl

Pin It on Pinterest

Share This