LYSSNAT – VECKA 51

av | dec 20, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

LOLO ZOUAÏ

Fransk-algerisk-amerikanska Zouaï har släppt en deluxversion av sitt debutalbum High Highs to Low Lows som släpptes tidigare i år. Den här versionen innehåller tre extra låtar; Money Diamonds Roses, Chain och Chevy Impala, varav de två sista är helt nya. Engelska och franska möter varandra i en tjusig mix av pop, r&b och rap. Det låter lite som en coolare och mer genuin Ariana Grande.

DUA LIPA

Popmixologen Dua Lipa känns i och för sig aldrig som att hon inte är aktuell, men nu har hon släppt ytterligare en singel från kommande skivan. Låten Future Nostalgia fortsätter på discosmaken som serverades i den första singeln Don’t Start Now och är i stil av Duas typiska käftsmällspop till kaxig lyrik.

OLIVER TREE

Melanie Martinez andra hälft kufiga Oliver Tree släppte tidigare i december sin nya singel Cash Machine som är en av hans bästa hittills. Låten som handlar om konsumtionssamhället och behovet att köpa sig själv en image är syrlig, distad och flirtar med alternativ rock från tidigt 2000. Låten är den första från albumet Ugly Is Beautiful som förväntas släppas i mars nästa år.

JACK RIVER

Australiensiska River är tillbaka till sitt mer avskalade sound och har släppt det kitschigt sockersöta. Men hon låter fortfarande som Gwen Stefanis voice double, ungefär som Stefani när hon fortfarande gjorde bra musik. Pianoballaden Closer med extremt hög sjunga-i-bilen-faktor är den andra singeln från EP:n Stranger Heart som kommer på alla hjärtans dag nästa år.

HAYLEY KIYOKO

“Lesbian jesus” har nu släppt sin fyra spår långa EP I’m Too Sensitive For This Shit. Temat är att omfamna alla sidor av sig själv. Tre av singlarna är redan släppta sedan innan och det är bara låten Runaway som är ny. Tyvärr kan ingen av låtarna mäta sig med hennes senaste album, men de är klart lyssningsvärda.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This