LYSSNAT – VECKA 51

av | dec 21, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Beabadoobee

18 åriga Beabadoobee kom nyligen med sin EP Patched Up, en otroligt vacker och mysig samling på sju låtar. Bea är en beedrom-pop låtskrivare baserad i London, som blev uppmärksammad efter att ha själv, utan sponsring, släppt en singel vid namnet Coffee. Vänj er vid namnet Beebadoobee då vi förmodligen kommer se mycket av henne framöver.

Ms. Henrik

Ms. Henrik släpper singeln Blond Bad Boy, ännu ett tecken på uppkommande album. Blond Bad Boy förmedlar ett slags lugn, musiken har ett stort fokus på akustiska instrument och synt som får musiken att låta lite snyggt retro. Det är något med musiken som känns bekant, troligtvis är bekantskapen anledningen till att Blond Bad Boy är så skön att lyssna på.

Charlotte Gainsbourg

Franska skådespelerskan och musikern Charlotte Gainsbourg släpper en följeslagare till sitt hyllade album Rest från 2017. EP:n Take 2 förser oss med fem syntpop låtar som har samma klang som låtarna från Rest. Hon har även lagt till en cover av Kanye West’s Runaway som hon framförde tidigare i år. En perfekt liten uppföljare med passande musik.

Shawn Mendes

Shawn Mendes skrev på Instagram att han ville släppa något för hans fans inför julen, och idag får vi tre låtar i The Album (Remixes). I albumet samarbetar Mendes med soul sångaren Leon Bridges, låtskrivaren Jessie Reyez och Dj:n Kaytranada. Ovanliga men intressanta samarbeten som tillsammans skapar en utmärkt musikalisk variation.

Håkan Hellström

Vår älskade Håkan har delat med sig av sitt nya projekt Illusioner. Det är ett album av tio ballader där han jobbar ihop med Göteborgs Symfoniker. Vi får fortfarande den trogna akustiska gitarren och Håkans mjuka röst i fokus, dock får vi även ett fylligt bakgrundsljud. De traditionella rockbandsinstrumenten i Håkans repertoar hörs endast ett fåtal gånger. Illusioner är ett skönt avbryt där vi får upptäcka något nytt från Håkan, även ett perfekt album för december mörkret.

Författare:
Ellen Ban Spaak, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This