LYSSNAT – VECKA 51

av | Dec 22, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

NoMBe

Sex är en låt så rakt på sak att den hade kunnat bli smaklös eller ofrivilligt komisk. Det är den inte. I stället har Noah McBeth släppt ett stycke alternativ RnB som utstrålar värme och äkthet, kryddad med lyriska rader som “Baby from 9 to 5 AM our stars align”. Att detta bara är en i raden av flera alldeles briljanta singlar lovar gott inför debutalbumet som kommer nästa år.

Crepes

Tidigare i december släppte australiensiska Crepes sitt debutalbum Channel Four – och vilket album! Det är inte jätteofta som harmlös retroindie låter fräscht numera, men detta är banne mig ett skolexempel på bra sådan.

Totally Mild

Från Australien (Melbourne, närmare bestämt), kommer också Totally Mild. Singeln Lucky Stars är en pianoballad där Elisabeth Mitchells kristallklara röst kommer till sin fulla rätt. Det sparsamma arrangemanget låter textens balansgång mellan vemod och framtidshopp stå i fokus.

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?

Trion med det långa namnet har gjort ringar på vattnet i hemlandet Finland sedan 2014, och nya singeln Bambi Act fortsätter på samma linje som debutalbumet. Detta innebär en hel del elorgel och girl group-vibbar, något slags glad anarkistpop.

Sufjan Stevens

Låtmaskinen Sufjan Stevens tycks aldrig någonsin ha en kreativ svacka. Tonya Harding, senaste singeln i raden, är ett porträtt av den framgångsrika konståkare som i början av 90-talet blev mest känd för sin inblandning i misshandeln av en OS-konkurrent. Tonfallet är förtroligt, som ett uppmuntrande brev till Harding: “This world is a bitch, girl”, sjunger Stevens med medkänsla.

Författare:
Daniela Lillhannus, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This