LYSSNAT – VECKA 50

av | dec 14, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Majken

Majken har släppt sitt debutalbum Young Believer och det är otroligt vackert. Öppningsspåret Lovely Daughter ger en inblick i hur innerliga texter och ett enkelt men samtidigt rått sound kan skapa ett otroligt stark första album.

Du Tonc 

Den elektroniska duon Du Tonc har delat med sig av nya singeln In My Mind. Det är precis en sådan låt som ger en allt man behöver. En spännande ljudbild som genomgående bekräftar att att Du Tonc är att räkna med på samtliga dansgolv framöver.

Gents 

Nu har Gents släppt singeln Smoke Machine, ett smakprov från deras kommande album. Texten handlar om att sträva efter någonting eller någon som balanserar på kanten av att vara precis utanför eller inom räckhåll. De bjuder på nya element av ett redan väl fungerande koncept samtidigt som de vågar lite lite mer.

Zayn

Sedan debutalbumet Mind of mine är Zayn äntligen tillbaka med nytt material. Det är ärligare texter och mer storslagen ljudbild som presenteras och det är definitivt ett steg framåt i rätt riktning. Efter inställda spelningar och utebliven turné från förra albumet ser jag fram emot att höra denna guldröst live, förhoppningsvis!

Azure Blue 

Från hans kommande album släpper Azure Blue nya singeln Shine On. För de som kanske har tröttnat lite på julmusiken faller denna låt perfekt in i spellistan och ger ett skönt avbrott. Samtidigt är det en riktig vinterlåt med skimrande reverb, klockor och stråkar.

Författare:
Emma Isberg. Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This