LYSSNAT – VECKA 50

av | dec 13, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

SAM FENDER

Fans är fina. Och de är ännu finare när de får en artist att släppa en låt som är magisk, en låt som inte skulle ha sett dagens ljus annars. Just precis så är det med Sam Fender nya singel All Is On My Side. Det är en lite mer nedtonad, mindre arenarockig, Fender som låter texten tala och resultatet blir en artist som tar fram känslan av att vara inne i ett ekorrhjul som inte verkar ta slut.

GRIMES

Grimes har en tendens att överraska en med nya ljudbilder gång på gång. Nu är hon aktuell som en av artisterna bakom soundtracket till spelet Cyberpunk 2077. Låten heter 4 ÆM och innehåller allt från beats som bärs upp av olika former av psykedeliska trummor till hintar av M.I.As gamla låt Paper Planes.

EMMA JENSEN

Norska Emma Jensen har släppt fina Someone to Break Your Heart. Det finns något speciellt i att lyssna på låt om kärlek som inte verkar påklistrad eller ihopsatt av för många parter oberoende av varandra. Someone to Break Your Heart känns snarare som en låt som bara sätter orden på känslan av känna sig som en idiot. 

JULIA CHURCH

Julia Church debuterade tidigare i år och har sedan dess fortsatt att utforska hennes plats på musikscenen med en melodisk ljudbild och texter som är starka i sin melankoli. Hennes senaste singel Paradise är fylld med starka känsloyttringar ackompanjerad av en enkel pianoslinga, det är en fin kombination.

CEHRYL 

Cehryl låter inte som någon annan. Hennes influenser verkar komma från såväl The Beatles som Avril Lavigne, något som pappret kanske låter konstigt men det funkar fint. Nya låten Hide n Seek känns som en sommardag mitt i juli. Jag tänker mig en sådan dag när luften är precis sådär lagomt varm och solen lyser långt in på kvällen. Och det är precis vad som behövs i mitten på december när regnet smattrar mot fönstret.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This