LYSSNAT – VECKA 50

av | Dec 8, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The Neighborhood 

Det amerikanska bandet The Neighborhood släppte EP:n Hard i september och det kändes som att det var allt vi skulle få lyssna på från indierockarna. Nu har de släppt ytterligare ny musik i form av singeln Scary som skiljer sig lite från vad vi tidigare har hört av dem. Denna låt är mer elektronisk och det synth-baserade soundet passar bandet perfekt.

Light Orange 

Svenska producenten Light Orange släppte debutsingeln Hypnotized tidigare under veckan och den bryter av jullåtarnas glättiga Jingle Bell-stämning på ett perfekt sätt. Hypnotized innehåller funk-inspirerade toner och en falsett som utmynnar i en härlig låt som är enormt catchy.

First Aid Kit 

Jag ser otroligt mycket fram emot 2018 och systrarna Söderbergs kommande album gör att en längtar än mer. Det andra smakprovet från det kommande albumet Ruins heter Fireworks och är precis den där lugna låten som en vill höra från First Aid Kit. Deras fantastiska röster glänser och deras stämsång kommer fram på ett magiskt sätt som en bara smälter av.   

Slowlights 

London-bandet Slowlights debuterade 2016 med singeln A Dream I Had och har sedan dess fortsatt med sin fantastiska lågmälda musik som nu har resulterat i de två singlarna Real och Set In Stone. Jag får väldiga julkänslor av dessa två låtar, det kan bero på den klassiska pianomusiken som flyter igenom låten eller den sorgsna sången som bär låten framåt. Låtarna är enormt känsloladdade och precis sådana låtar som en vill ha i julmörkret när en sitter uppkrupen i soffan med tända ljus.  

Louis Tomlinson 

Efter samarbeten med både Bebe Rexha, Digital Farm Animals och Steve Aoki var det äntligen dags för Louis Tomlinson att släppa egna singeln Miss You. Hans tidiga samarbeten med mer urbana, houseartister gjorde att jag inte förväntade mig en singel som drar åt det sound som Green Day använde sig av under de tidigare dagarna. Tillsammans med de rockiga tonerna är Miss You inslagen i bombastisk poprefräng som iallafall jag ser som en riktigt bra musikaliskt julklapp.

Författare:
Emma Isberg, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This