LYSSNAT – VECKA 5

av | feb 2, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Charlotte Lloyd Butler 

Det brittiska stjärnskottet Charlotte Lloyd Butler släppte i januari EP:n In the Morning. På en knapp kvart lyckas hon skapa ljudbilder som är hissnande vackra i all sin enkelhet. Titelspåret In the Morning är inget undantag. Det är bara en tidsfråga innan hennes debutalbum kommer, tro mig.

TEMPOREX 

TEMPOREX, eller Joseph Flores som han heter i det civila, släppte nyligen låten Sweet Sundae. Det är en tuggummidoftande (eller ska jag säga glassdoftande?) historia fylld med tonårslängtan. Det är lätt att dras med i refrängen. Kanske är låten precis vad som behövs en gråmulen vintereftermiddag.

Caro 

Leedsbaserade Caro spås få ett rykande 2018. I en intervju med NME menar bandet att Lick Your Lips speglar “that feeling of not knowing what you’re talking about”. Jag håller med. I musiken finns en ungdomlig lekfullhet som allt för ofta går förlorad för tidigt. Detta är en känsla som förstärks genom den pastellfärgade videon. På så sätt känns den besläktad med Temporex Sweet Sundae.

 

deaf dreamer 

Det är svårt att inte falla för deaf dreamers drömska ljudvärld. I something serious finns en melankolisk 90-talston tar med lyssnaren på en resa mot den innersta mittpunkten. Ångesten kan kännas monumental, men i detta finns också en vag strimma av ljus.

 

Yungblud

Yungbuds musik har beskrivits som någon sorts korsning mellan Sid Vicious råhet och Alex Turners smarthet. I videon till låten Tin Pan Boy lever Yungbud upp till sitt rykte. Det finns en industriell, urban känsla som är svår att skaka av sig. I veckan släpptes den självbetitlade EP:n.

 

Författare:
Moa Marken, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This