LYSSNAT – VECKA 49

av | dec 6, 2019 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

TAME IMPALA

Kevin Parker har tryckt ut singlar i tätt tempo inför sitt nästa fullängdsalbum under Tame Impala-etiketten. Posthumous Forgiveness är den senaste i raden singlar och som alltid badar soundet i lyxiga åttiotalssyntar och hårdkomprimerade trummor. Albumet The Slow Rush släpps i februari och det är en perfekt uppladdning att lägga singlarna på repeat till dess.

DIGITALISM

Den tyska electropopduon Digitalism är kanske inte välbekanta hos alla musiklyssnare i Sverige. Men du kan knappast ha undgått deras tidigare hits som Pogo och Circles. Precis nyss släppte de fullängdsalbumet JPEG efter ett gäng singlar och en EP som bäddat inför. Det är fler genres än som har influerat albumet, och soundet är bredare än någonsin. Bäst är helt klart titelspåret JPEG.

KLEERUP + REBECCA & FIONA

Ni som har sett Det svenska popundret vet vilken roll Max Martin och Denniz Pop hade i nittiotalets popexport. Jag hoppas att vi kommer ge Kleerup den uppmärksamhet han förtjänar för sina popkulturella insatser. Senast i raden är I Need Love där Rebecca & Fiona gästar på sång. Vemodiga syntslingor och djupa trummattor hamrar fram det ensamma budskapet och ett rop på närhet.

CARIBOU

You and I är årets andra singel från Caribou. Om den tidigare singeln Home var funkig och fräsch sommarpop är You and I drivig och lågmäld pop för finsmakaren. Det typiska soundet för Caribou finns väldigt närvarande och det är som alltid en skön blandning av elektroniskt och akustiskt. Albumet Suddenly väntas släppas den 28 februari nästa år.

EFTERKLANG

Den danska trion Efterklang släppte tidigare i år sitt första fullängdsalbum, Alltid Sammen, på nästan sju år. Nu har de extremt musikaliska danskarna följt upp skivan med Lyset EP som bjuder på b-sidor, låtar som inte kom med samt tolkar några av spåren från skivan i nya versioner tillsammans med en kör. Det är nära och innerligt precis som tidigare och passar perfekt i vintermörkret.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This