LYSSNAT – VECKA 48

av | Nov 30, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Vulfpeck

Rytmsektionen från Michigan som gör funken bubblig och rolig fortsätter att pumpa ut musikstycken i väntan på platta nummer fyra, Hill Climber. Den här gången samsas såväl Theo Katzman, Antwaun Stanley och Jack Stratton på sångspåret. Oklart vad de sjunger om, men som alltid är det svängigt så det räcker och blir över.

AyOwA

AyOwAs nedstämda danska soul serveras på runda, utdragna bastoner. Med hjälp av sångförmåga och utsökt ljudproduktion målar duon upp fantastiska ljudbilder. Stråkpartierna i titelspåret Farvel, den tunga pulsen i Giv Mig Lov och de melankoliska melodierna i EP:ns starkaste spår Over. Vartenda ljud, effekt och instrument känns noggrant utvalt och det kommer hela tiden små, subtila överraskningar.

Nadja Evelina 

Nadja Evelinas förmåga att sätta ord på känslor och berätta berättelser når direkt in till hjärtat. Hennes otroligt ärliga och genuina låtar är precis vad som behövs i det svenska poplandskapet. Hon kommer bara bli större och större och lär få stå ut med att liknas vid Veronica Maggio, både i röst och textstil. Jag Vet är ett exempel på detta och en tydlig indikation på hur mycket bra vi har att förvänta oss av henne.

 

Koffee 

Koffee från Jamaica tar plats med sin majordebut Toast. Från att tidigare mer strikt hållit sig till reggae rör hon sig med Toast, bland annat med hjälp av Major Lazers Walshy Fire som producent, mot ett lektfullt sound som ligger närmare dancehall. Den medföljande musikvideon ger en varm och sorglöst nostalgisk känsla. Hon har själv sagt att hon hoppas vara reggaens framtid. Gärna för mig!

 

Sofi Tukker & The Knocks 

Högintensiva electropopduon Sofi Tukker slår sig ihop med The Knocks för en låt som värmer hjärtat och får oss att vilja ta en vintersemester till varmare breddgrader. Extra bra är den akustiska bossa nova-versionen, komplett med nylonsträngad gitarr och naturljud. Du hör båda i videon nedan.

 

Författare:
Jonas Hallén, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This