LYSSNAT – VECKA 48

av | nov 29, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

DANSKEBAND

Ett nytt band från Göteborg släpper i dag en lovande första singel. FUL=LEDSEN bjuder på många relaterbara citat, en drös populärkulturella referenser samt två ledsna men inte särskilt fula sångröster. Just det, de hinner sjunga ”coola ord på japanska” också.

LJUNG

Bakom pseudonymen Ljung står Olivia Ljungquist, som delar idag med sig av en ny synthig singel. Truth är mer upptempo än hennes tidigare släppta låtar och påminner lite om 90-talets elektroniska dansmusik i stil med Rollergirl och Alice Deejay. Beatet och syntharna gör att låten känns uppåt men lyssna på texten och upptäck en mörk låt om relationer som är dömda att ta slut-innan de ens har börjat.

SILVERKULTEN

Bandet, som har medlemmar i både Malmö och Göteborg, gör pop med influenser av postpunk. Vit flagg heter deras senaste singel om att kapitulera inför kärlek som mest är till besvär. Om Broder Daniel hade skaffat ett gitarristbarn med The Cure-dängan Just like Heaven hade hen spelat såhär.

ALICE BOMAN

Alice Bomans släpp under 2019 har varit förkrossande vackra och Dont Forget About Me är inget undantag. Bitterljuvt på bästa sätt. Den 17 januari kommer ett helt album att se fram emot.

LITE LISA

Lite Lisa handlar om lo-fi pop på svenska. För en vecka sedan släpptes debut EP:n Dålig stämning som verkligen är en gömd pärla. Produktionen är skönt avskalad med sång, text och fina melodier i fokus. Nadia Evelina har varit med och skrivit hittiga Låtsas som om ingenting och de två känns inte helt orelaterade varandra stilmässigt.

CUNTRIE

Ebba Gustafsson Ågren, känd som ena halvan i Malmöduon Wy, står även bakom nya soloprojektet Cuntrie. I dag är hon aktuell med singeln Spider och en tillhörande musikvideo. Låten berör hennes komplicerade relation till mardrömmar och Ebbas vibrato är fantastiskt.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This