LYSSNAT – VECKA 48

av | Dec 1, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

VÅNNA INGET

Punkbandet Vånna Inget släppte den 24 november sin tredje skiva. Istället för att vara fylld av nytt material är Vi tar våra minnen härifrån en liveinspelning med 16 låtar inspelade från två spelningar. Som alltid med liveinspelningar tappar det lite i kvalitet, sången är till exempel väl låg i bland. Dock är allt förlåtet och väl kompenserat för i from av energi, publikfriaren Allvar är exakt så full av pepp och hets som en alltid önskat.

THE SPOOK SCHOOL

Skotska indiebandet står även de inför att släppa sin tredje skiva och fortsätter upptakten med andra singeln Less Than Perfect. Efter förra skivan, Try To Be Hopefull, som svängde precis där den skulle, ger dessa två singlar en indikation på att vi har liknande att se fram emot.

THOMAS STENSTRÖM MED AMANDA JENSSEN

Efter Thomas Stenströms senaste storhit och radiodänga Palma de Malorca bryter hans senaste singel På en vacker dag fint av. Såväl text som komposition påminner mest om de sista låtarna från albumet Fulkultur. Kul är också att Amanda Jenssen är motparten i denna duett, och alltid kul att höra henne sjunga på svenska, med så tydlig dialekt. Förhoppningsvis skvallrar detta samarbete om att det är mer sologrejer på gång från henne också.

ANNA TERNHEIM

En högproduktiv kinna som det sällan är tyst länge om är Anna Ternheim, nu tillbaka med bravur. Förutom att släppa den nya fullängdaren All The Way To Rio så är hon även musikansvarig till Cancerfondens årliga julfilm. Hon har tagit tillfället i akt att översätta den klassiska nyårslåten Auld Lang Syne, av kompositören Robert Burns, och gett den titeln Minns det som igår. Förutom att texten är finstämt nostalgisk så ger även videon hjärtknip å det grövsta.

SUFJAN STEVENS

Med en närmast enorm produktion bakom sig, med tankte på att han sedan 2003 hunnit släppa mer än en fullängdare om året, så släppte Sufjan Stevens i dagarna en skiva bestående av låtar som inte fick plats på hans 2015-års skiva Carrie & Lovell. Tolvlängdaren The Greatest Gift består av demos, övergivet material och remixer, och skall ses som en förlängning av den första skivan. Klarast tycker jag hans iPhone demo av John My Beloved skiner, och att den tydligt för tankarna till hans tidigare hits som To Be Alone With You.

Författare:
Clara Kron, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This