LYSSNAT – VECKA 47

av | nov 22, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

AMASON

Reach Out More är första singeln på den andra delen av Amasons dubbelalbum Galaxy. De tidigare karaktäristiska vemodiga tonerna känns långt borta, ersatt av en drömmig och kaxig discopop. Eller som Amanda Bergman själv beskriver singeln i ett pressmeddelande; ”man kan höra Japan, Bon Iver och Lisa Stansfield rapa rakt ned i smeten”. Introt är lovande, men den riktiga explosionen saknas.

TUSSILAGO

Singeln Sense Of Me är en vacker och magisk kompott, med ett svävande sound som påminner om tidiga The Radio Dept. Ett vårpirr i magen fast det är november. Det är den Stockholmsbaserade kvintetten Tussilagos första singel på två år och releasen kommer inte en dag för sent.

Björn Falk

6 december släpper Björn Falk sin första EP, men redan idag finns singeln Pony ute att lyssna på. Den är en livlig käftsmälls-dänga som peppar upp i novemberslasket, även om den visserligen är i kortaste laget. Kanske är det därför den lätt resulterar i att gå på repeat. Och visst går det att skymta influenser från Elton Johns trallvänliga Crocodile RockPony är en kickstartlåt för tidsoptimister som måste springa för att hinna till bussen på morgonen.

LILLA PARASIT

Are Engen Steinsholms särpräglade röst är ständigt närvarande i nya låten Feather Soul. Bandets senaste singel är ett sammelsurium av psykedeliska synthar och vaggande lo-fi/folk. Det är en slags introvert pop, kompatibel med ett långsamt, emotionellt indiegungande på en efterfest 03.28. Enligt Are Engen Steinsholm själv är det en hyllning till syskonrelationer.

ROYA

En hårdare, mörkare rytm och atmosfär präglar Royas första singel Blood från uppföljaren Pulse. Den är mer direkt, nästan fysisk, och påminner om Billie Eilish trollbindande, elektroniska sound. Det är raspigt, rått och mörkt men samtidigt ömtåligt.

 

Författare:
Matilda Rånge, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This