LYSSNAT – VECKA 46

av | Nov 16, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Saga Back

På Sveriges västkust, närmare bestämt Göteborg, gror det ett nytt musikhopp. Saga Back är bara 19 år men imponerar stort med den egenskrivna debutlåten There You Go… Again. Låten är precis så skör som titeln. Djupet och klarheten i hennes röst berör i samklang med den otroligt behagliga melodin. Vi drar paralleller till den lugnare Jessie Ware och om Sampha växt upp som tonåring vid Göteborgs kust.

Pash

Om du gillar poppiga beats med influenser från 90-tals popen och nutidens RnB så är Pashs nya singel något att sätta i öronen. I mitten på oktober släppte han sin tredje singel No Fomo. En låt som får en att vilja hålla alla varma sommarminnen i handen och dansa.

FEWS

Nya singeln Paradiso från den svenskamerikanska kvartetten Fews är mixen av krautig rock och knarrig sång när den är som bäst. Paradiso bjuder på tydlig elgitarr från start och förstärks i den väldigt headbang-vänliga refrängen ”is it night-time…”

YAEGER

Ur våra stockholmska skärdgårdsskogar har independent artisten Yaeger växt fram, nu här med hennes nya singel I Need a. Låten skrevs i somras som en nutids-reflektion när vårt land var härjat av skogsbränder. Melodin är en riktig popdänga med urbana toner och experimentella house-inslag. Gillar du Charlie XCX är det ingen tvekan om att Yeagers musik kommer falla dig i helt i smak.

Västerbron

De har uttryckt sig att deras tredje album låter som de andra. Fast bättre. Idag släpps Västerbrons nya skiva; Flyktbeteendevetenskap. Melankolisk himla punkindierock på skånska. Klart det är Västerbron allt, det hörs. Det är dock ett djupare sound med de nya låtarna, de känns förfinade men samtidigt den där garageiga energin. Spåret För sent att dö ung är redan en stark och smärtsam favorit i emohjärtat.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This