LYSSNAT – VECKA 46

av | nov 15, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Say Lou Lou

Nästa år släpper de svensk-australiska systrarna som utgör Say Lou Lou ny EP på temat åtrå. Men som tur är får vi ett smakprov redan nu. Låten The Look Of Love, som är en cover på Burt Bacharachs klassiker från 60-talet, är helt i linje med duons tidigare sound av drömmiga elektropop-låtar – sköna beats, syntiga slingor, mäktiga röster. Och varför ändra på ett vinnande koncept?

Kulma

Instrumentala, odefinierbara, nästan spöklika ljud är det som utgör Kulmas nya album Deadlight som släpps i dag. Tidigare har bandet som består av medlemmar från Kite, God Mother, Domus och Offermose släppt låtarna – Mandy och Leaving Las Vegas, som båda skulle kunna vara intron till vilken skräckfilm som helst. Men det är svårt att inte bli tagen av de enigmatiska ljuden. Om en till exempel testar att blunda samtidigt som en lyssnar känns det typ som att en är på en kyrkogård.


Tellus

Tellus debut-EP Självbetitlad låter ungefär som en blandning mellan Ted Gärdestad och Svenska Björnstammen, eller någon annan svensk medioker popgrupp. Texterna är halvbra, men melodierna och de 60 och 70-talsinspirerade rytmiska beatsen desto bättre. Ger en låtarna en chans finns där kanske ändå något att hämta.Pet Shop Boys

I dagarna släppte Pet Shop Boys låten Burning in heather som är en försmak på albumet Hotspot som kommer i början på nästa år. Låten är mer avskalad än vi är vana att höra från den ikoniska elektroduon, och upptempo-beatsen verkar ha lagts på hyllan i denna lite mer indierock-inspirerade slowtempo-låt.

Zara Larsson

Till nya animerade Netflix-filmen Klaus sjunger Sveriges egen pop-diva på soundtracket. Låten Invisible är inte banbrytande i sammanhanget, tvärtom innehåller den i princip allt som är enligt spelreglerna för en klassisk popballad á la tecknade barnfilmer. Och Zara Larsson med sin tydliga popstämma gör låten inget annat än rättvisa.

Författare:
Sara Jones

Pin It on Pinterest

Share This