LYSSNAT – VECKA 45

av | Nov 11, 2016 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.


hater

Hater

Det blir dubbelt upp Malmö i veckans Lyssnat. Först ut är Hater med nya singeln Mental Haven, luftig och mjuk på ytan men skarp och motståndskraftig på djupet. Det handlar om att hitta lugn när det stormar och styrka när livet kämpar emot en, något som känns välbehövligt i dessa dagar.

 


wy

wy

Andra Malmöbandet ut på listan är wy, beståendes av Michel Gustafsson och Ebba Ågren. Alldeles nyligen släpptes deras debut-EP Never Was som är en magisk blandning av shoegaze, drömpop (och gråtpop som wy själva beskriver det), synthar, känsla och falsett. Vi gillar starkt det vi hör och vill tipsa lite extra om drömmiga diamanten Hate To Fall Asleep.

 


randa

RÅNDA

RÅNDA är den dalabaserade indiefolksextetten och Proud är deras nya singel. Om Proud sägs att den ”är sagan om en bekräftelsejagande uppväxt i byarna långt från storstaden, en saga där traditionell svensk folk möter modern pop” och ljudmässigt träffar den beskrivningen väldigt rätt. Denna stämningsfulla singel med brinnande banjo och själslig sång är väl värd många lyssningar i vinterkvällen.


kjartan-sveinsson

Kjartan Sveinsson 

Kanske är det första gången i Lyssnats historia som vi tipsar om opera but here it goes. Forna Sigur Rós-medlemmen Kjartan Sveinsson släppte i veckan sitt första soloalbum sedan han lämnande Sigur Rós 2013, och gör det i form av en opera i fyra akter. Der Klang der Offenbarung des Göttlichen, med den ungefärliga översättningen ”ljudet av den gudomliga uppenbarelsen”, uppfördes redan 2014 i Berlin men släpps nu alltså för allmänhetens öron. Teil I, del ett, är vacker och storslagen liksom resten av detta fina verk.

 


fieldhouseartwork

Lewis Fieldhouse 

Lewis Fieldhouse är den brittiska debutanten som lyckats crowdfunda hela sitt kommande album via Kickstarter. Albumet Theodor Washington and the Central Valley släpps den 2 december och singeln He Hath Made You Rich är ett smakprov på vad som kan bli ett väldigt spännande debutalbum.

 


Författare:
Helena Paulsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This