LYSSNAT – VECKA 45

av | nov 8, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

STARPOWER, Boys

Att säga att STARPOWER och Boys gemensamma singel är något jättespännande vore att ljuga. Den lugna depp-visan Do You Feel Like Yourself ackompanjeras av en intetsägande video där artisterna ligger på marken och sjunger och spelar gitarr. Kanske är det inte musiken vi kommer att minnas mest om tio år, men den duger fint för att njuta av vardagen i dag. Det är något rent med duons enkelhet, en renhet som alltför ofta produceras bort i musiken.

HOLY

HOLYs nya singel Forget About Life är en nattlig romans i låtform. Tonerna trevar fram på det mest spännande sättet – låten andas att något snart kommer att explodera där borta, och vi närmar oss med ett spännande livssug i magen. I musikvideon springer Holy runt på stranden, till synes förvirrad och smått panikslagen. Det hela är ultrahipstrigt och landar samtidigt i någonting väldigt mysigt.

RINGO STARR

Det är något absurt i att höra Ringo Starr skråla om att alla hänger på Facebook och ”what’s up with that?”, eller i hur den snart 80-årige artisten fångas upp i sin egen fascination och överanvänder den hippa nymodigheten autotune. En kan tycka att rockstjärnor ska knarka, knulla hårt och sjunga texter om saker som verkligen betyder någonting. Samtidigt måste ju genren få utvecklas med tiden. I sin helhet behåller Beatles-legenden sitt unika sound på albumet What’s My Name, men antar nya samhällsfrågor. Det är en kombination som väcker frågor. Ett album som är idealt för att ta i beaktning, dissekera, analysera och låta sig fascineras av.

CIGARETTES AFTER SEX

Kiss It Off Me kan vara den sexigaste låttiteln som någonsin skapats. Även om låten själv, och albumet Cry i sin helhet, inte väger upp till riktigt så tunga titlar så är det fyrtio minuter av avslappnad lyssning som väntar den som ännu inte utforskat det. Musiken är långsam, lugn och sångaren Greg Gonzalez såsar fram vokalerna i ett behagligt tempo.

ALICIA KEYS, MIGUEL, 21 SAVAGE

Till sensuella R&B-toner öppnar 21 Savage upp och visar en mjukare sida av sig själv. I remixen av Alicia Keys och Miguel’s Show Me Love rappar han att han bara vill mötas av en kram och ett mål mat när han kommer hem. Det osar sex om tonerna i den här låten som får avsluta veckans lyssnat.

 

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This