LYSSNAT – VECKA 45

av | Nov 9, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

DEAD CAN DANCE

Sedan 2012 har jag längtat efter ett nytt albumsläpp från Dead Can Dance, och nu är det äntligen här. Sedan bandet formades 1981 i Melbourne, Australien, har det ständigt haft en unik plats i musikvärlden. De använder sig av gamla instrument, och skapar ofta historiskt beskrivande och storslagna ljudbilder. Så även på nya albumet Dionysus vars episka ljudbild kastar dig från tid och rum till den gamla grekiska guden Dionysus levnadstid.

BOY HARSHER

Boy Harshers nya singel Face the Fire är en fängslande elektropop-dänga, som känns både mörk och dansant. Georgea-baserade, som består av Duon Jae Matthews och August Mullers, visar på en lovande framtid.

THUNDERCAT, BADBADNOTGOOD, FLYING LOTUS

Supertrion har slagit ihop sina kreativa hjärnor och skapat låten King of the Hill. Låten släpps genom det alternativa skivbolaget Brainfeeder, och är en vacker fusion av Thundercats falsett, BADBADNOTGOODS beat, och Flying Lotus drömlika produktion.

FASTPOHOLMEN

Fastpoholmen är ett färgsprakande potpurri av bland annat reggae, jazz och elektronisk musik, med bas i Köpenhamn. Nu släpper bandet två färska låtar, DuDu och Stjernefri, som båda sprider en värme som håller den stundande vintern på minst repslångt avstånd.

WASHED OUT

Den amerikanske chillwave-mästaren Washed Out, eller Ernest Greene som han egentligen heter, har släppt ny musik i form av singeln Chimes. Singeln är Washed Outs första för i år, och är i min mening ett utomordentligt soundtrack till vardagsbestyr.

Författare:
Saskia Rubensson, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This