LYSSNAT – VECKA 45

av | nov 10, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Menke

Karin Boyes dikt Moln kommer till liv i Menkes debutsingel med samma namn. De ursprungliga orden smälter vackert samman med den mjuka melodin och väcker stor nyfikenhet på Menkes kommande musik.

Mavis Staples

Legenden Mavis Staples samarbetar för tredje gången med Wilcos Jeff Tweedy på hennes kommande album If All I Was Was Black, som adresserar de politiska klyftorna och orättvisorna i dagens USA. Build A Bridge är den tredje singeln från albumet som släpps 17 november och nu i veckan bjöds vi på ett bejublat framträdande på Late Show With Stephen Colbert som går att se här.

NADINE

Ultra Pink är första smakprovet från NADINEs debutalbum oh my. Det är lågmält och kaxigt på en och samma gång och med en lekfullhet som präglas av plötsliga skiftningar och finurliga slingor från denna Minneapolis-trio.

HOLY

I början av nästa år släpps HOLYs album All These Worlds Are Yours men redan nu har vi fått ta del av singeln Heard Her – och den skapar stora förhoppningar på resten. Trummorna, stråkarna och den sprudlande melodin kan göra vem som helst glad i novembermörkret.

Open Mike Eagle

Julen kommer tidigt i år och en av de första klapparna är Snowsuit. Open Mike Eagle, som beskriver låten som “a Christmas song for those who don’t celebrate Christmas”, är en av över 25 artister som medverkar på Amazons kommande originalspellista Christmas Soul. Open Mike Eagle släppte nyligen ett av årets mest hyllade hiphopalbum Brick Body Kids Still Daydream och liksom texterna på det albumet är Snowsuit en underfundig, kärnfull och detaljrik berättelse.

Författare:
Helena Paulsson, skribent

Pin It on Pinterest

Share This