LYSSNAT – VECKA 44

av | Nov 2, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

KÅRP

KÅRP släpper idag nya låten Devotion. En mörk och lågmäld klubblåt som för tankarna till både Lorde och techno. Drömlik och känslosam på ett sätt som gör att en vill lyssna igen och igen. Det är den fjärde singeln från Göteborgsbandet som vi längtar efter att få se mer av.

Mumford & Sons

Äntligen har Mumford & Sons börjat släppa ny musik igen. Här i form av låten If I Say. Som vanligt när det kommer från dem är det en maffig låt som byggs upp. De kör stenhårt på att mixa riktigt lugna stycken med tonartshöjningar som får en att rysa. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Kassia Klein

Kassia Klein gör lugn, poetisk musik på svenska. B-sidan till singeln Tystnaden heter Trött på kärlek. Den släpptes i onsdags, som ett komplement till deras nysläppta album. Trött på kärlek är en väldigt enkel men vacker indielåt.

Jessica Pratt

Enkla gitarrtoner och svävande röst gör Jessica Pratts nya låt This Time Around till en låt som är både varm och melankolisk, ledsen och tröstande. Den 8 Februari kommer resten av albumet som kommer att gå under namnet Quiet Signs.

Klara & Jag

Poetic heter Klara & Jags nya låt. En rolig och träffsäker svensk text och melodi som sätter sig på hjärnan direkt. En låt med självklar dansgolvspotential!

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This