LYSSNAT – VECKA 44

av | Nov 3, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

RHYE

Rhye har beskrivits som indie R&B, vilket kan vara det absolut enda en vill beblanda sig med i pre-november-regnet. Bestående till hälften av väletablerade producenten Robin Hannibal, har den amerikanska duon varit lite luriga kring sina släpp sedan debutalbumet från 2013. Vi får emellertid tager vad vi haver (och det är inte fy skam) – denna soul/alternative/indiernb-dröm.

Lido Pimienta

Latinamerikansk electropop är inte direkt en överrepresenterad genre i den västerländska omångfaldskulturen. Kanadensiska Pimienta presenterar musik och video på ett uttrycksfullt och fängslande sätt – en lek med könsidentitet, ursprung, you name it.

 

Yaeji

Redan första gången jag lät blasta den här i hörlurar, satt jag och headbangade som en dåre i refrängen. Yeaji är baserad i New York, och har tidigare bland annat släppt koreanska electrolåten Drink I’m Sippin on. Njut!

Nadia Rose

Ännu en mindblowing hiphop/dancehall-akt som bara har börjat. Brittiska 93:an, som råkar vara kusin med jämngamla grimeprofilen Stormzy, debuterade i januari i år och det ser riktigt bra ut för rapparen som för tankarna bland andra till mäktiga Stefflon Don. Enligt egen utsago är hon starkt influerad av old school raggae och hiphop, däribland Lil’ Kim.

 

Goat girl

Kanske de fyra absolut fetaste människorna just nu. Okej, enorma ord, men på riktigt: en vill bara vara BLAND dem. Ett brittiskt, rätt konventionellt indieband från södra London som gör sin grej, helt enkelt. En låt som passar både om man vill fly världen eller vara i centrum av den.

Författare:
Alice Dadgostar, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This