LYSSNAT – VECKA 43

av | okt 26, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Alfie Templeman

Det är svårt att tro att Alfie Templeman är blott 15 år gammal när man lyssnar igenom hans debut-EP Like an Animal. Genom hela plattan strömmar vibbar från 60-talet hand i hand med ett skönt luftigt, elektroniskt sound. Lyssna igenom EP:n och få fem nya favoritlåtar direkt.

Parcels

Ett av årets mest intressanta band har släppt sin första fullängdare! Med sitt funkiga sound flirtar de med såväl klassisk soul som disco. Den drygt åtta minuter långa Everyroad vaggar in lyssnaren i ett transliknande tillstånd för att sedan avslutas med tunga elektroniska basgångar – däremellan fångar de in det mesta. Ett talande exempel på Parcels otroliga musikaliska begåvning!

Urban Cone

Ett annat band som släppt ett nytt album är Urban Cone. Till skillnad från Parcels verkar det dock vara det sista albumet bandet släpper då de nyligen gick ut med den tragiska nyheten att de lägger av. Däremot slutar de definitivt med flaggan i topp. Jag skulle vilja se den som lyckas sitta still till albumets första låt Comfort me.

The Plan

Det klassiska punkpop-bandet The Plan gör återigen ny musik! Efter att ha varit borta från musikscenen i drygt tio år Theo Jensen och Mikael Furugärde tillbaka. Det är inte bara medlemmarna som mognat några år, även musiken har en ny skepnad. Avskalad, mörkare, lugnare. Senaste singeln So Alone lovar gott!

Maja Johansson

Den rykande färska singeln Drömma som ungar är ett perfekt exempel på hur vacker musik kan bli när den framförs på svenska. Johanssons sköra stämma för tankarna till en ung Lisa Ekdahl men med en säregen och modern touch på melodin. Ett nytt svenskt stjärnskott på pophimlen är att vänta!

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This