LYSSNAT – VECKA 43

av | okt 25, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The 1975 

The 1975 laddar upp inför albumsläpp under 2020 och en stor världsturné. Nu har de släppt Frail State of Mind som det tredje smakprovet från deras kommande album. Och textraden Don’t wanna bore you with my frail state of mind från låten kan nog summera den typen av texter som The 1975 har presenterat de senaste åren, råa, ärliga och nära hjärtat. Med en elektronisk ljudbild som överraskar för varje lyssning gör inte Frail State of Mind mig besviken.

Louis Tomlinson 

De brittiska rötterna är tydliga på Louis Tomlinsons senaste släpp We Made It. Den opolerade ljudbilden gör att hans sound känns mer unikt än någonsin och det är definitivt ett stort kliv framåt i en värld där producerat pop dominerar, det känns uppfriskande. Att inte jaga listplaceringar eller ett visst sound verkar bli framgångskonceptet för Louis Tomlinson och det ska bli spännande att höra vad han kan visa upp på det kommande albumet Walls.

Mumford & Sons 

Blind Leading The Blind är egentligen en gammal låt som bandet inte hann bli klar med när de färdigställde deras senaste albumet Delta. Men efter att ha spelat låten live på åtskilliga konserter valde bandet att släppa låten på streamingtjänster och fansen (med mig i spetsen) jublande. Låten har de folkiga tonerna som en vill ha från bandet samtidigt som deras rockinfluenser lyser starkt. Sedan älskar jag att de väver in texter om social ångest och människor i samhället som litar blint på någon annan, kanske till allas nackdel.

Nicole Sabouné

Äntligen är Nicole Sabouné tillbaka med ny musik. Singlarna Nowhere to Go och Keep it Inside sätter fingret på vad Saboune är unik i sitt slag med att göra; skapa bombastiska låtar som gör sig bäst i ett par riktigt bra hörlurar (eller live). Hennes musik har sedan starten tagit en med i en musikalisk värld som hon är ensam om att verka i och det känns skönt att vara tillbaka i den världen som är så färgad av svärta och stora känslor.

Alice Boman 

Alice Boman har under den senaste tiden släppt tre otroligt fina singlar som vid första lyssning fick mig att rysa. Mycket på grund av att hennes texter känns så otroligt personliga, lite som att jag tjuvlyssnar på hennes innersta tankar. Hon har ett sätt att skriva texter på som gör att hjärtat vill brista i tusen bitar, och det känns som att hon delar med sig av sina intima texter till bara mig. Hennes musik är enkelt på ett sätt som gör att den känns nära och okonstlad, mer sånt tack.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & redaktör

Pin It on Pinterest

Share This