LYSSNAT – VECKA 42

av | okt 19, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Idag släpper MØ sitt album Forever Neverland. Hon är som vanligt en självklar popexplosion där varenda låt har potential att gå upp i A-rotation på P3. Lite konstig släpptid för ett album som vibrerar av sommarplågematerial, men den har ett par dovare låtar också.

CHEZ ALI

I veckan släppte Chez Ali sin första singel Adore You från den kommande EP:n Buenas Noches Club. Den låter lite som ett glittrigt småsyskon till Arctic monkeys cirka 2007 med lite Vampire weekend vibbar strött över.

VERA VINTER

Vera Vinter släpper idag sin nya låt Allting smakar skog. Den låter som en remake av en gammal 60-tals hit, lite som att Agnetha Fältskog i ett parallellt universum var en indietjej. Vacker, rak text till drömsk musik. “Som om True Blood utspelat sig i Norrland” skriver skivbolaget och jag kan inte annat än hålla med.

BENZ

The Smile är den första singeln från Benz kommande EP Erazor. Låten handlar om att släppa taget och är ett bra exemplar av hjärtskärande, melankolisk, nutida pop.

CAMILA CABELLO

Efter att ha brutit sig ut ur klistrig, fejkad girlpowerpop i Fifth harmony har underskattade Camila Cabello rört sig allt mer mot något helt annat. Nu har en orkesterversion av hennes låt Consequences släppts. Hennes röst skulle bära de flesta låtar, men Consequences är en fin låt med soundtrackspotential.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This