LYSSNAT – VECKA 42

av | okt 20, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Feather Bed

Play Dead är den andra singeln från Feather Beds kommande album Blooming som släpps den  27 oktober. Play Dead gör en sömning men på ett avslappande snarare än uttråkade sätt. Tankarna går på något vis till shoegaze, men där smutsen och de skräniga gitarrerna är ersatta med något melodiskt och vackert.

 

Arsadi 

Väldigt nyligen gick jag förbi pelare där någon satt upp en affisch för Arsadi och deras ”brand new singel”. Detta analoga sätt att göra reklam gjorde mig förvånansvärt upprymd och jag bestämde mig för att lyssna. Det visade sig vara ett bra beslut. Love Should Be Like är poetisk och introspektiv.

Essx station

Before/after är Essex Stations debut-EP och släpptes förra veckan. Den osar klassisk gitarrpop och modern indie i ett. Texterna är suggestiva. Och låten Submarine utgör inget undantag. Med sitt undervattenstema och harmoniska stämmor kliver jag som nästan in i ett meditativt tillstånd. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan Essex Station bjuder på ett debutalbum.

Mallrat

Australiensiska Mallrat har tidigare gjort sig ett namn genom låtar som Sunglasses och Inside Voices. Nya singeln Better är en peppig, sommrig sak. Det är svårt att lyssna på den utan att bli på bra humör.

Roboblonde 

My heart is an empty city/My mind is a burned out building/My eyes are the broken windows/Of a home nobody lives in. Så inleds The Dutches. Tillståndet som uppstår efter ett brustet förhållande beskrivs som en zombieapokalyps. Det kan låta dramatiskt, men samtidigt slår texten an en sträng av igenkänning och kanske också allmängiltighet. Detta är Virginiabaserade elektronicduon Roboblondes första release.

Författare:
Moa Marken, skribent

Pin It on Pinterest

Share This