LYSSNAT – VECKA 42

av | okt 18, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Ruby Haunt

I sluttampen av augusti släpptes Middle of Nowhere. Sällan har ett albumsläpp träffat helt rätt i min sinnesstämning som Ruby Haunts senaste. Det är en svepande dimma av sprakande drömsk pop. Cirka allt en vill lyssna på såhär mitt i den totala hösten. Särskilt spåret Curtain Call är redan en ny favorit.

Kelp Forest

Här i veckan kom nya singeln Stanley Jetcut från Kelp Forest. Ett Stockholmsbaserat band som jag tagit för vana att förknippa med råa ambient elektroniska toner. Nya låten överraskar på ett mycket angenämt sätt. Mer dansant poppigt men fortfarande med Kelp Forest egna dna som genomsyrar hela låten. Speciellt är crescendot i sekunderna 1:45 in i låten euforiskt bra.

bülow

Lagom till första helgen i oktober släppte bülow sin första EP; The Contender. Den börjar starkt med Own Me där texten lyder ”you can pay what you want but you’re never gonna own me” som är rätt självtalande. Möts senare av spåret Puppy Love som är ett samarbete med även norska Jimi Somewhere. Samarbetet i sig är utsökt.

Jimi Somewhere

Förutom ovan samarbete har Jimi i förra veckan släppt en ny singel. Dusk heter den och håller precis den kvalitén av Jimis musikalitet och säregenhet som jag hoppats på. Dusk bjuder på en betydligt mer framträdande syntslinga, nästan framme och nosar på nu electropop, än tidigare hört på Jimis låtar. Kortfattat kan sägas att 20-åringen från Hokksund, Norge, fortsätter att imponera. Stort.

Augustine

Indiepopsommarens guldkorn nummer ett, Augustine, följer idag upp sin succé-EP med nya singeln Guts. Och vilken uppföljning sen? Otrolig. Med Guts bjuder han upp oss till dans och en värme som når in i vilket oktobermörkt hjärta som helst. En mix av Augustines karaktäristiska falsett blandat med klassiskt klaviatur och några knippen lekfull pop. Låten är som ett färskpressat glas juice till helgfrukosten. Frisk, fräsch och full av strålande energi.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This