LYSSNAT – VECKA 41

av | okt 11, 2019 | Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

ROBERT GLASPER

Pianisten och Robert Glaspers senaste mixtape Fuck Yo Feelings kan beskrivas som ett projekt som kombinerar hiphop och jazz, men i själva verket är det ett potpurri av det mesta. Mixtapen känns som en spännande jam-session som pryds av samarbete med stora namn som Herbie Hancock, Mick Jenkins, Bilal, m.fl.

SARA PARKMAN

Hyllade folkmusikern Sara Parkman ger oss hela tre (!) låtar från hennes kommande album Vesper som släpps den 1 november i år. Med “folk” menar jag inte Bob Dylan-folk, utan Sara Parkman ger sin egen tappning av traditionell svensk folkmusik. Det är vacker och drabbande, och båda gott inför kommande albumsläppet.

CARIBOU

Kanadensiska musikern är tillbaka efter fyra år av tystnad. Vi har visserligen hört honom genom andra musikprojekt som i Daphni, men visst känns det som en lättnad när Caribou återigen bjuder på sin melodiösa electronica. Nya singeln heter Home och visar en popigare Caribou som lyser upp i höstmörkret.

THAT DOG

Los Angels-baserade That Dog har släppt sitt första album på över två decennier, 22 år för att vara exakt. Trots det låter That Dog överraskande kontemporära på albumet Old LP. Det är svängig alternativ rock som visar att That Dog visserligen har åldrats, blivit en smula mer seriösa. Samtidigt är det ett lättsamt album som stundtals lutar mot mer storslagna stråkarrangemang.

GOGO PENGUIN

Manchester-trion Gogo Penguin har beskrivits som “akustisk” elektronika, och det ligger inte långt ifrån hur jag skulle beskriva deras musik. Med en grund i jazz har trion skapat en exploderande och hypnotiserande samling låtar på den nya EP:n Ocean In A Drop (Music For Film). Albumet har inspirerats från Godfrey Reggios dokumentärfilm Koyaanisqatsi.

Författare:
Saskia Rubensson, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This