LYSSNAT – VECKA 41

av | okt 12, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Cherrie 

Cherries nya singel Samma flagga är en stor låt. Hon skriver själv att den handlar om att känna mäktiga känslor för världen och vart den är på väg och det känns definitivt igen direkt vid första lyssning. Cherries känslofyllda texter tillsammans med hennes soulmusik är ett fin kombination som vilket resulterar i att Samma flaga blir otroligt stark.

LANY

LANY har gått från klarhet till klarhet under de senaste åren och i dagarna släppte de albumet Malibu Nights. Det är ett album fylld med tårdrypande textrader om att känna sig ensam och om att aldrig komma över någon. Men även om känslan av att vara glad över att en relation är över. Albumet kan sammanfattas som en emotionell berg och dalbana.

Wargirl

Coola Wargirl har släppt singeln Mess Around. Låten kommer från deras kommande debutalbum som släpps den 26 oktober. Och jag får väl bara säga tack. Tack Wargirl för att ni gör suggestiv musik som doftar analogt och nutid på samma gång. Det är en konst som få behärskar men när det väl görs bra så blir det riktigt bra.

ORKID

Alla behöver en perfekt poplåt ibland. ORKIDs nya singel Nonoh är ett väldigt bra exempel på en sådan. Det är bara hennes tredje singel men redan nu visar ORKID på otroligt mycket potential. NoNoh har en catchy refräng, attityd fylld text och ett modernt sound som pekar på att det svenska stjärnskottet är påväg åt rätt håll.

Middle Kids

De släppte sitt debutalbum i maj men redan nu är de tillbaka med ny musik i form av singeln Salt Eyes. Middle Kids är bandet som gång på gång lyckas att leverera. Låten handlar om att få de där rödsprängda ögonen efter att ha gråtit för mycket. På många sätt personifierar låten det sound som jag verkligen vill att Middle Kids ska ha; indiedoftande melodier ackompanjerade av sångerskan Hannah Joys fina röst tillsammans med en vacker text.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This